Hyppää sisältöön

Ilkka-Pohjalainen: Siunaustilaisuudessa Nakkilassa humalassa esiintynyt pappi syyllistyi aiemmin kesällä rattijuopumukseen

Sijaisena toiminut pappi oli niin voimakkaasti päihtynyt, että siunaustilaisuus jouduttiin keskeyttämään. Tapauksesta ilmoitettiin myös poliisille.

Anonyymi valokuva hautajaisista, Virtain kirkko, Jyväskylä, 22.3.2019.
Kuvituskuva, kuvan henkilö ei liity tapaukseen. Kuva: Jari Kovalainen / Yle
Lore Korpelainen

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut Nakkilassa siunaustilaisuuteen humalassa saapuneen papin tapausta ja esitukinta valmistuu lähiviikkoina, viimeistään kuukauden sisällä, kertoo Ilkka-Pohjalainen -lehti.

Poliisi tutkii tapausta virkavelvollisuuden rikkomisena. Syytä epäillä -kynnys on ylittynyt.

Eteläpohjalainen pappi oli pyydetty viransijaisena toimittamaan hautaan siunaaminen Nakkilassa elokuussa. Toimitus jouduttiin keskeyttämään ja poliisi pyytämään paikalle papin päihtymistilan vuoksi.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli erotti syyskuussa miehen pappisvirasta. Erottamisen perusteena oli toistuva papille sopimaton käytös viranhoidossa.

Pappi oli ollut erotettuna määräajaksi viranhoidosta jo vuonna 2020. Tuolloin hänet erotettiin kuukaudeksi, syynä oli myös päihtymys työtehtävissä.

Ilkka-Pohjalaisen mukaan pappi oli vuonna 2020 esiintynyt humalassa kaksissa peräkkäisissä hautajaisissa Seinäjoella.

Lehti kertoo myös, että mies syyllistyi kesäkuussa törkeään rattijuopumukseen ajaessaan henkilöautolla 600 metrin matkan 2,93 promillen humalassa Nurmossa. Joulukuussa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi miehelle 90 tuntia yhdyskuntapalvelua törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Suosittelemme sinulle