Hyppää sisältöön

Ison Omenan tutkinta etenee: seuraavaksi poliisi kuulee henkilöä, joka on nähnyt naisen ja turvahenkilöstön hälyttäneen aiempia kohtaamisia

Poliisin mukaan henkilö on todennäköisesti nähnyt kiinniottoa edeltävän tilanteen Isossa Omenassa.

Ison Omenan kauppakeskuksessa oli jätetty muistokynttilöitä ja kukkia tapahtumapaikalle.
Poliisi epäilee kuolemantuottamuksesta neljää turvallisuusalan työntekijää. Ison Omenan käytävillä oli kukkia ja kynttilöitä 9. tammikuuta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi pyrkii kuulemaan lähipäivinä henkilöä, joka on todennäköisesti nähnyt Isossa Omenassa kuolleen naisen ja turvallisuushenkilöstön hälyttäneen miehen aiempia kohtaamisia ja myös kiinniottoa edeltäneen tilanteen.

– Toivon mukaan tällä viikolla häntä päästään kuulemaan, Länsi-Uudenmaan poliisin tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo.

Tieto siitä, että mies on nähnyt naisen ja miehen kohtaamisia, on Kallion mukaan selvinnyt tähän mennessä tehdyissä kuulemisissa.

Kyseisen todistajan suhde turvahenkilöstön hälyttäneeseen mieheen ja kuolleeseen naiseen ei ole poliisille selkeä tässä vaiheessa tutkintaa.

– Toivottavasti siitä saadaan tietoa, Kallio sanoo.

Miestä häirinnyt tilanne ei ollut fyysisesti uhkaava

35-vuotias nainen kuoli turvahenkilöstön voimankäyttötilanteessa Isossa Omenassa 7. tammikuuta. Poliisin mukaan nainen ei kuollut tukehtumalla.

Tapausta edelsi tilanne, jossa mies hälytti turvallisuusalan henkilöstöä paikalle, sillä nainen oli käyttäytynyt häiritsevästi miestä kohtaan.

Miehen mukaan kohtaamisissa ei ollut mitään fyysisesti uhkaavaa, eikä miehelle tullut tilanteessa vammoja.

Poliisilla on tiedossa kaksi aiempaa tapausta, joissa kyseinen nainen on tämän vuoden aikana poistettu Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Neljää turvallisuusalan työntekijää epäillään tutkinnanjohtaja Kallion mukaan edelleen kuolemantuottamuksesta.

Juttua korjattu 13.2. kello 11.33: Jutussa luki aiemmin, että todistaja olisi nähnyt naisen ja turvahenkilöstön kohtaamisia aiemmin. Poliisi on kertonut, että henkilö on nähnyt naisen ja turvallisuushenkilöstön hälyttäneen miehen kohtaamisia aiemmin.

Suosittelemme