Hyppää sisältöön

Vuoden talvikaupunki -finalistit ovat Joensuu, Kuopio ja Kurikka

Puoli seitsemän -ohjelman katsojaäänestykseen huipentuva Vuoden talvikaupunki 2023 -kilpailu ratkeaa suorassa lähetyksessä 1. maaliskuuta.

Vuoden talvikaupunki -grafiikka vaaleansinisellä pohjalla. Tekstin vieressä talvisissa vaatteissaan toimittajat Mikko Pienipaavola ja Tuulianna Tola.
Puoli seiskan toimittajat matkaavat kaikille finaalipaikkakunnille tekemään suoraa lähetystä, kun voittaja julkistetaan. Kuva: Jari Pussinen / Yle, kuvankäsittely: Illusia Sarvas / Yle
Mikko Pienipaavola
Avaa Yle-sovelluksessa

Äänestys on päättynyt 1.3.2023.

Suomi on täynnä hurmaavia kesäkaupunkeja, mutta Puoli seitsemän on jälleen päättänyt selvittää, mistä löytyy paras talvikaupunki tai -kunta! Tammikuussa käynnistyneeseen leikkimieliseen kilpailuun lähetettiin kymmeniä videoita eri puolilta Suomea, ja kolme finalistia ovat nyt selvillä.

Puoli seitsemän -ohjelman tuomaristo valitsi Vuoden Talvikaupunki 2023 -kilpailun finalistipaikkakunniksi Joensuun, Kuopion ja Kurikan. Voittajan äänestävät ohjelman katsojat.

Katso finalistien videot satunnaisessa järjestyksessä tästä:

Vuoden talvikaupunki 2023 finaalikolmikkoon kipusi Joensuu, Kurikka ja Kuopio.

Äänestys vaatii Yle Tunnuksen, ja voit äänestää vain yhden kerran. Äänestys päättyy keskiviikkona 1.3. klo 18.48.

Voittajapaikkakunnan tunnelmat välitetään kotikatsomoihin heti tuoreeltaan, sillä Puoli seiskan toimittajat matkaavat kaikille kolmelle finaalipaikkakunnalle tekemään suoraa lähetystä samana iltana kun äänestys päättyy.

Kilpailuun lähetettiin videoita kymmeniltä paikkakunnilta. Päätöksen tehneen Talvikaupunki-työryhmän mukaan finaalikolmikon ulkopuolelle jäi todella monta erittäin hyvää ehdokasta.

Keskeinen kriteeri, joka nosti valitut kolme paikkakuntaa finaaliin, oli videoista välittyvä vahva tunne ja paikallisten näkökulma.

Kolme kunniamainintaa finalistien lisäksi

Koska finalisteja oli mahdollista valita vain kolme, päätyi työryhmä jakamaan myös kolme kunniamainintaa, jonka saavat Ahmovaara, Juuka ja Kiuruvesi.

Kaiken kaikkiaan Puoli seiskan Talvikaupunki-työryhmä oli yllättynyt kilpailuun lähetettyjen videoiden monipuolisuudesta ja laadukkuudesta. Videoilla oli toisiinsa verrattuna hyvin erilaisia vahvuuksia. Joukkoon mahtui ammattimaisesti tuotettuja kuntien videoita, yksityishenkilöiden huolellisesti toteuttamia pienemmän budjetin 30-sekuntisia sekä kekseliäiseen lähestymiskulmaan luottaneita mainioita videoita.

Työryhmä ilahtui myös siitä, että kilpailun tehtävänantoa ei otettu liian ryppyotsaisesti.

– Videoissa oli oivaltavia, raikkaita ja hyvin käsikirjoitettuja näkökulmia, ja monista videoista välittyi vahva kotiseutuylpeys, suitsuttaa Puoli seitsemän toimittaja-juontaja Tuulianna Tola.

Vuoden talvikaupunki 2023 -kilpailun voittajapaikkakunnalla kuvataan ensi talvena kokonainen suora Puoli seitsemän -lähetys.

Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuosi sitten. Silloin voiton vei Kemijärvi.

Lue lisää: Kuopio on vuoden 2023 Talvikaupunki – tasainen kilpailu päättyi savolaisten voittoon

Suosittelemme sinulle