Hyppää sisältöön

Kangasalasta halutaan tehdä tapahtumien kaupunki – järjestäjille tarjolla jopa 50 000 euron avustus

Uusi suurtapahtuma-avustus on tarkoitettu yhdistyksille, osuuskunnille, säätiöille ja yrityksille, joiden suunniteltu tapahtuma sijoittuu Kangasalle.

Lännenasuinen mies ratsastaa hevosella yleisön edessä Pikkolan tapahtumakentällä Kangasalla.
Hevosmyönteisyydestään tunnettu Kangasala järjesti viime kesänä Laukkaa Kangasalle -teemaviikon, joka huipentui Hevoskarnevaaliin Pikkolan tapahtumakentällä. Kuva: Tero Hakala / Visit Kangasala
Mikko Hirvonen

Kangasalle on tullut hakuun uusi suurtapahtumille tarkoitettu avustus. Avustuksen suuruus on 10 000–50 000 euroa. Haku on tällä hetkellä avoinna ja se on jatkuva. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja niistä päättää hyvinvointilautakunta.

Suurtapahtuma-avustus on tarkoitettu yhdistyksille, osuuskunnille, säätiöille ja yrityksille, joiden suunniteltu tapahtuma sijoittuu Kangasalle. Avustusta voidaan myöntää yhdelle tai useammalle järjestäjälle.

Suurtapahtuma-avustusten tavoitteena on mahdollistaa Kangasalle erilaisia kohderyhmiä kiinnostavia tapahtumia, jotka muun muassa edistävät matkailua ja elinkeinotoimintaa, luovat myönteistä kaupunkikuvaa ja lisäävät kaupungin vetovoimaa ja lumoa.

Kangasalasta halutaan tehdä tapahtumien kaupunki

Tapahtumakoordinaattori Jasmine Pajari kertoo, että Kangasalasta halutaan tehdä tapahtumien kaupunki ja suurtapahtuma-avustuksen myötä kaupunki on valmis panostamaan tähän entistä kovemmin.

– Nyt haetaan uusia, entistä rohkeampia ideoita, Pajari kuvailee. Kaupunkilaisilta saatujen palautteiden mukaan erilaiset musiikkitapahtumat ja festivaalit kiinnostavat. Ehkä yllättäen toiveissa ovat myös tapahtumat, jossa yleisö pääsee itsekin osallistumaan ja liikkumaan.

Pajari arvelee, että läheisyys Tampereen kanssa on etu. Tarkoitus ei ole kilpailla, vaan pikemminkin laajentaa tapahtumatarjontaa.

Suurtapahtuma-avustuksen saajien kanssa laaditaan yhteistyösopimus kaupungin ja toimijan välille. Osa avustuksesta voidaan maksaa etukäteen yhteistyösopimuksessa määritellyin ehdoin.

– Tapahtumaa ei siis tarvitse järjestää tänä vuonna, vaan tukea voi hakea ensi vuoden tapahtumalle, Pajari tarkentaa.

Odotusarvo on, että yhä useampi tapahtumajärjestäjä aktivoituisi Kangasalla.

– Nyt jos koskaan kannattaa ideoida ja kokeilla oman tapahtumaidean mahdollisuuksia.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme