Hyppää sisältöön

Puskaradio on tuonut kaasuautoilijat tankille Lievestuoreelle, mutta tankkauskerrat pitäisi vielä tuplata

Lievestuoreen Lämmön liikennebiokaasun tankkausasemalla tehdään runsaat parisataa tankkausta kuukaudessa. Tavoitteena on tuplata määrä ja saada myös raskaan liikenteen ajoneuvot asiakkaiksi.

Biokaasutankkausaseman letku on kiinni auton moottoritilassa, kuvan vasemmassa reunassa näkyy kaasuntankkausaseman pumppu, jossa lukee LL Biokaasu. Takana näkyy kaarihalli. Oikeassa reunassa lieriönmuotoinen tolppa. Lunta sataa hiljalleen.
Lievestuoreen Lämpö tuo myymänsä liikennebiokaasun tällä hetkellä Satakunnasta. Tavoitteena on hankkia polttoaine jatkossa Keski-Suomesta. Kuva: Riina Mäentausta / Yle
Riina Mäentausta

Lievestuoreella ysitien varteen viime vuoden marraskuussa avattu biokaasun tankkausasema on saavuttanut pienehkön, mutta vakiintuneen asiakaskunnan.

Lievestuoreen Lämmöstä kerrotaan, että biokaasun tankkauspisteellä tehdään nyt noin 200 tankkausta kuukaudessa. Kuukaudessa liikennekaasua on myyty noin 3500 kiloa.

Yhtiön tavoitteena on myydä jakeluvelvoitteen tason mukaisesti 70 000 kiloa biokaasua vuodessa eli saada noin 5000 tankkaajaa vuodessa. Tavoitteeseen pääseminen edellyttäisi, että kuukausittaiset tankkauskerrat Lievestuoreella tuplaantuisivat.

Lievestuoreen Lämmön toimitusjohtaja Heidi Petroff pitää alkua kuitenkin lupaavana, sillä tankkausaseman markkinointi on ollut vähäistä.

– Mainostamisen osalta voimme ottaa oppia, mutta kaasuautoilijoiden sisäinen tiedotus toimii. Kun esimerkiksi Facebookin keskusteluryhmissä on näkyvyyttä, niin se saa kaasuautoiljat liikkeelle. He ovat hyvin omatoimisia tässä asiassa, Petroff toteaa.

Biokaasun tankkausasemalle on muodostunut vakiintunut käyttäjäkunta lähinnä Facebookin ja muiden sosiaalisen median kanavien kautta. Raskasliikenteen ajoneuvot eivät vielä ole löytäneet tankkauspistettä, vaan asiakkaat ovat pääasiassa henkilöautoilijoita.

Biokaasun kysyntä on ollut Keski-Suomessa kasvussa. Esimerkiksi Jätekeskus Mustankorkea myi biokaasua syksyllä 2022 viidenneksen enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaasuyhtiö Gasum on puolestaan aikeissa rakentaa Jyväskylän Seppälänkankaalle uuden LNG/LCNG-tankkausaseman, josta on saatavilla sekä nesteytettyä että paineistettua liikennekaasua. Kaasuaseman rakennustöiden on tarkoitus alkaa tänä keväänä.

Suosittelemme sinulle