Hyppää sisältöön

Uusia nimityksiä Vaasan hovioikeuteen sekä Pohjanmaan käräjäoikeuteen

Sakari Laukkanen aloittaa hovioikeuden presidenttinä 1.7. alkaen. Pasi Kettula aloittaa Pohjanmaan käräjäoikeuden laamannina 1.9. alkaen.

Vaasan hovioikeus
Vaasan hovioikeus. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Sebu Björklund

Tasavallan presidentti nimitti 16.2.2023 määräaikaisen laamanni, hovioikeudenlaamanni Sakari Laukkasen Vaasan hovioikeuden presidentiksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.7.2023 alkaen.

Samalla käräjätuomari Pasi Kettulan nimettiin Pohjanmaan käräjäoikeuden laamanniksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.9.2023 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen tohtori Laukkanen on Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenlaamanni ja osaston johtaja, ja hän toimii määräaikaisena laamannina Lapin käräjäoikeudessa.

Aikaisemmin hän on ollut korkeimmassa oikeudessa vanhempana oikeussihteerinä, nuorempana oikeussihteerinä ja esittelijänä, hovioikeudessa hovioikeudenneuvoksena sekä käräjäoikeudessa käräjätuomarina.

Laukkanen on prosessioikeuden dosentti, ja hän on ollut yliopistoissa prosessioikeuden professorina sekä tutkimusassistenttina ja tutkijana Suomen Akatemiassa ja ulkomailla.

Hän on toiminut oikeusministeriössä kehittämispäällikkönä ja erityisasiantuntijana sekä useissa lainvalmistelu- ja kehittämistehtävissä oikeusministeriön asettamien työryhmien puheenjohtajana ja jäsenenä.

Varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Kettula on Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käräjätuomari, ja hän toimii siellä osaston johtajana. Aikaisemmin hän on ollut esittelijänä korkeimmassa oikeudessa ja hovioikeudessa sekä käräjäviskaalina käräjäoikeudessa.

Kettula on toiminut myös johtavana lakimiehenä lakiasiaintoimistossa. Hän on toiminut myös säätiön hallituksen puheenjohtajana sekä koulutustehtävissä.

Vaasan hovioikeudessa on presidentin lisäksi 25 hovioikeudenneuvosta, 3 asessoria ja 11 esittelijää. Kansliahenkilöstöön kuuluu kansliapäällikkö mukaan lukien noin 20 henkilöä. Henkilöstön määrä on kaikkiaan yhteensä noin 60 henkilöä.

Käräjäoikeudessa työskentelee noin 85 henkilöä. Tuomareita käräjäoikeudessa on noin 23. Käräjäoikeuden päätoimipaikka on Vaasassa, toinen kanslia sijaitsee Kokkolassa. Käräjäoikeudella on lisäksi istuntopaikka Pietarsaaressa.

Suosittelemme