Hyppää sisältöön

Kajaanista etsitään pihoja ja puutarhoja tanssiteoksen näyttämöksi – myös asukkaat saavat halutessaan osallistua

Elokuussa ensi-iltansa saavaan teokseen etsitään tapahtumapaikkoja ensisijaisesti Kajaanin keskustan, yläkaupungin sekä Purolan ja Puistolan alueelta.

Koreografi Sari Palmgren talvisella Kajaanin Kauppakaudulla.
Teosta on esitetty aiemmin Helsingissä ja Hyvinkäällä, kertoo teoksen suunnittelusta, ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Sari Palmgren. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Tiia Korhonen

Aidatut unelmat -tanssiteos etsii kajaanilaisia pihoja ja puutarhoja tanssitaiteen näyttämöksi. 15. elokuuta ensi-iltansa saavaan teokseen etsitään tapahtumapaikkoja ensisijaisesti keskustan, yläkaupungin sekä Purolan ja Puistolan alueelta.

Aidatut unelmat on kävelyteos, jonka aikana katsojat kulkevat opastetun reitin Kajaanin luontokohteissa, yksittäisissä puutarhoissa ja rakennuksissa. Teos koetaan kävellen kuulokkeiden kanssa oppaan johdolla. Kävelyreitin varrella koettavat esitykset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä paikallisten ihmisten ja ryhmien kanssa.

Voit kuunnella alta teoksen suunnittelusta, ohjauksesta ja koreografiasta vastaavan Sari Palmgrenin haastattelun tammikuulta, kun hän etsi teokseen esiintyjiä. Toimittaja Arto Loukasmäki haastattelee.

Koreografi Sari Palmgrenia haastattelee toimittaja Arto Loukasmäki.

Oman pihansa tai puutarhansa voi ilmoittaa tanssiteoksen näyttämöksi 20. helmikuuta saakka. Palmgrenin mukaan asukkaiden ei tarvitse olla kotona tai osallistua teoksen tekemiseen.

– Ei tarvitse, esitys tarvitsee vain pihan käyttöönsä. Halutessaan toki voi olla paikalla, Palmgren kertoo.

Pihojen käytöstä ei makseta korvausta. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnoista helmikuun aikana.

Voit keskustella aiheesta 18. helmikuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle