Hyppää sisältöön

Nainen pahoinpideltiin raa'asti Kouvolassa – syyttäjä vaatii kahdelle naiselle vankilatuomioita

Rikos tapahtui kuusankoskelaisen talon varastotilassa marraskuussa 2022.

Kouvolan oikeustalo
Kaksi naista on syytettyinä törkeästä pahoinpitelystä Kouvolassa. Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Heikki Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii kahdelle naiselle yli kahden vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia muu muassa törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä.

Rikokset tapahtuivat kuusankoskelaisen talon varastotilassa viime marraskuussa. Haastehakemuksen mukaan tilanne käynnistyi, kun syytteessä olevat naiset houkuttelivat kolmannen naisen varastoon. Tavoitteena oli pakottaa uhri luovuttamaan syytetyille 2 000 euroa rahaa.

Syyttäjän mukaan uhrin vapaus riistettiin, kun hänet suljettiin varastotilaan ja sidottiin ilmastointiteipillä. Vapaudenriisto kesti neljä tuntia. Uhri pääsi poistumaan paikalta luovutettuaan toisen henkilön välityksellä syytetyille 500 euroa.

Pahoinpitely erityisen raaka

Haastehakemuksen mukaan syytetyt olivat potkineet ja hakanneet uhria sekä lyöneet tätä mailoilla useita kymmeniä kertoja eri puolille vartaloa ja päähän.

Pahoinpitelyn aikana uhrin korvia oli syyttäjän mukaan leikelty saksilla, jalkoja poltettu sytyttimellä sekä sormia viillelty puukolla. Syytteen mukaan uhrin alushousuihin oli jopa tungettu käytettyjä injektioneuloja, jonka jälkeen naista oli potkittu samalla alueelle.

Pahoinpitely on syyttäjän mukaan törkeä, koska siinä on aiheutettu vaikea ruumiinvamma ja rikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Alaraajoihin aiheutuneet palovammat ovat vaatineet leikkaushoitoa ja ihonsiirtoa.

Toinen syytetyistä on kertonut, ettei hän muista varaston tapahtumista muuta kuin että hän oli vetänyt uhrin varastoon. Toinen syytetty on myöntänyt pyytäneensä uhrin tapahtumapaikalle ja olleensa varastossa itsekin paikalla.

Syytetyt ovat olleet vangittuna marraskuusta 2022 alkaen.

Muina syytekohtina ovat lisäksi huumausainerikos, maksuvälinepetos sekä lievä kavallus.

Kymenlaakson käräjäoikeus antaa tuomion tapauksesta myöhemmin.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki kotka@yle.fi.

Suosittelemme sinulle