Hyppää sisältöön

Uusi maailmanennätys! Kuulahirmu Ryan Crouser pukkasi 23,38

Ryan Crouser paransi omissa nimissään ollutta maailmanennätystä. Vielä viikko sitten hän valitteli, että uudistetussa tekniikassa on ongelmia.

Ryan Crouser.
Ryan Crouser voitti viime kesänä MM-kultaa tuloksella 22,94. Kuva: Getty Images
Mika Halonen

Yhdysvaltalaishirmu Ryan Crouser on tehnyt kuulantyönnön uuden maailmanennätyksen Yhdysvaltain Idahossa. Crouser pukkasi kuulan lukemaan 23,38, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA.

Lukema ylittää sentillä 30-vuotiaan Crouserin aiemman ME-tuloksen. Sisäradoilla hänen ennätyksensä oli aiemmin 22,82 eli se parani yli puoli metriä.

Seuraavaksi Crouserin tulos käy läpi WA:n tavanomaisen ratifiointimenettelyn.

WA hyväksyy maailmanennätyksiksi niin sisä- kuin ulkoradoilla tehdyt tulokset. Lisäksi pidetään kirjaa sisäratojen ennätyksistä, mutta erillistä ulkoratojen ME-listausta ei enää ole.

Crouser avasi kisakautensa edellisviikonloppuna tuloksella 22,58. Hän käytti uutta tekniikkaa, jossa pyörimiseen on lisätty askel.

– Se on johtanut pieneen epäjohdonmukaisuuteen. Toivottavasti saamme sen kuntoon tulevina kuukausina, Crouser sanoi viikko sitten.

Menikin vain viikko, ja jo syntyi kaikkien aikojen kovin kuulatulos. Crouser on ylittänyt 23 metrin rajan nyt seitsemässä kilpailussa urallaan.

Crouser on kaksinkertainen olympiavoittaja (2016 Riossa ja 2021 Tokiossa). Lisäksi hänellä on MM-kulta ja MM-hopea.

Edellinen ME 23,37 syntyi kesällä 2021 USA:n olympiakarsinnoissa.

Suosittelemme