Hyppää sisältöön

Venla Lehtosen ampumahiihtokausi päättyi sydänpussitulehduksen takia – urheilu-ura ei vaarassa: ”Lepo on nyt tärkein asia”

Ampumahiihtäjä Venla Lehtosen, 27, kauden viimeiseksi kisaksi jäi Oberhofin pikakisa. Kausi tuotti myös ilonaiheita.

Venla Lehtonen.
Venla Lehtosen kilpailukausi on ohi. Urheilu-uran jatko ei ole kuitenkaan vaakalaudalla. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Oberhofin MM-kisoista pikakisan jälkeen vetäytynyt Venla Lehtonen joutuu jättämään kautensa kesken sydänpussintulehduksen takia. Lehtonen kertoi asiasta maanantaina Instagram-tilillään.

Hän hyytyi pikakisan viimeisessä mäessä ja joutui keskeyttämään. Tuolloin epäiltiin sydämen rytmihäiriötä.

Lehtonen sairastui koronavirukseen tammikuun alussa ja kärsi myöhemmin taudin jälkioireista.

– On ollut rankka viikko. Oli kuitenkin tarkoituksena kisata MM-kisoissa, mutta jouduin Suomeen tutkimuksiin. Kun tutkimuksista tuli huonoja uutisia, on ollut vähän käsittelemisestä sen suhteen, mitä on käynyt, Lehtonen kommentoi Yle Urheilulle.

27-vuotias Lehtonen on helpottunut siitä, että mitään vakavampaa ei ole käynyt. Urheilu-uran jatko ei ole vaakalaudalla.

– Tulen toipumaan tästä täysin kuntoon. Pystyn keskittymään seuraavaan kauteen. Kun olen päässyt nopeasti tutkimuksiin, on osattu toimia niin kuten pitää.

Sydänpussintulehdus on paranemaan päin. Lehtonen sanoo, että terveys on kuitenkin kaikista tärkeintä, eikä sydämen takia oteta turhia riskejä.

– Lepo on nyt tässä kohtaa tärkein asia.

Lehtonen ei halua spekuloida terveysasioillaan julkisesti sen tarkemmin. Hän kuitenkin sanoo, että koki toipuneensa koronaviruksesta täysin.

– Oli hyviä ja vähän huonompia päiviä. Kun palaa flunssan tai muun sairauden jälkeen, olo ei tunnu ikinä parhaalta. Ennen MM-kisoja sydämessä ei ollut mitään tuntemuksia, Lehtonen kertoo.

Ennenaikaisesta kauden loppumisesta huolimatta Lehtonen sai kisakaudesta myös positiivisia fiiliksiä. Viime kaudet ovat olleet Lehtoselle vaikeita.

Hän on yltänyt maailmancupissa parhaimmillaan sijalle 36 joulukuussa 2018. Alkukaudesta Kontiolahdella hän hätyytteli uransa parasta suoritusta.

– Tietysti odotin paljon enemmän MM-kisoista ja loppukaudesta. Päällimmäisenä on Kontiolahden pikakisan 40:s sija. Se oli tosi tärkeä kilpailu minulle ja olen tosi tosi iloinen siitä suorituksesta.

Hän oli ennen kaikkea tyytyväinen ammuntaansa. Kolmessa maailmancupin pikakisassa hän ampui nollat.

– Hiihdon puolelta odotin vielä enemmän, vaikka oli siellä ihan tasaisiakin vetoja. Toisaalta parempi fysiikka vaikutti myös varmasti ammunnan parempaan tasoon. Pystyin hyvään ja tasaiseen suorittamiseen. Se ei ole enää kerran kaudessa tapahtuva asia.

Suosittelemme