Hyppää sisältöön

Vuokatti on vahvasti mukana auttamassa suomalaisurheilijoita MM-hiihdoissa Planicassa

Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan tiimi on ollut MM-kisapaikalla viikon ajan. Töidä tehdään sen eteen, että urheilijat voisivat tehdä parhaita suorituksiaan maailman huippujen keskellä.

Olli Ohtonen Vuokatti-Ruka olympiavalmennuskeskuksen testisalissa.
Valmentajana Olli Ohtonen luottaa mitattaviin lukuihin, mutta myöntää, että urheilijalta on kysyttävä, miltä tuntuu. Kuva: Antti Tauriainen / Yle
Tiia Korhonen,
Jarmo Nuotio

Sotkamon Vuokatti on vahvasti mukana auttamassa suomalaisurheilijoita keskiviikkona 22. helmikuuta alkavissa MM-hiihdoissa Slovenian Planicassa.

Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan nelihenkinen tukitiimi on ollut MM-kisapaikalla jo viikon verran ja työ jatkuu myös kisojen aikana. Urheilijoiden kanssa ryhmä ei tee suoraan töitä ennen kisoja, vaan auttaa välinetesteillä huoltoryhmää.

Lisäksi työhön kuuluu muun muassa valmennuksen tukemista kisojen aikana, kertoo kisapaikalta muun muassa maastohiihtäjä Iivo Niskasen henkilökohtaisena valmentajana tunnettu Olli Ohtonen.

– Nyt olemme jo muun muassa mitanneet tarkkuusgps:llä sprinttiviimeistelyharjoitusta, että mikä on hyvä taktiikka. Pyrimme löytämään niitä asioita, jotka tukisivat suorittamista kisoissa.

Muun muassa maastohiihtäjä Iivo Niskasen henkilökohtaisena valmentajana tunnettua Olli Ohtosta haastattelee toimittaja Jarmo Nuotio.

Kainuulaisittain MM-hiihdoissa on taas jännitettävää. Suomen maastohiihtojoukkueessa ovat mukana ovat Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä ja Eveliina Piippo, Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen sekä Sotkamossa asuvat Kerttu Niskanen, Joni Mäki ja Remi Lindholm. Yhdistetyn joukkueessa Suomea edustaa Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiaho.

Suomen mitalitoivoihin maastohiihdossa kuuluva Kerttu Niskanen aloittaa urakkansa lauantaina yhdistelmäkilpailusta. Niskasen valmistautuminen kauden päätapahtumaan on sujunut hyvin.

Niskasen mukaan nähtäväksi jää, ovatko arvokisat hänen uransa suurin tähtihetki.

– Toki viime vuoden olympialaiset olivat urani hienoimmat arvokisat ja kauan jahdatut henkilökohtaiset olympiamitalit tuli saavutettua. Ne ovat päällimmäisenä mielessä, mutta MM-kisoissa Planicassa yritys on kova. Toivotaan, että kaikki onnistuu hyvin.

Planican MM-kisat alkavat huomenna hiihdon karsintakilpailuilla ja päättyvät 5. maaliskuuta miesten 50 kilometrin (p) yhteislähtökilpailuun.

Voit keskustella aiheesta 22. helmikuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle