Hyppää sisältöön

Lempäälä kokeilee Someturva-palvelua, josta koululaiset saavat apua nettikiusaamiseen ja häirintään

Someturva-palvelua käytetään nimettömästi verkkosovelluksen kautta. Palvelun käyttökynnys on pyritty tekemään matalaksi.

Tunnistamaton oppilas käyttää puhelinta.
Someturva-palvelusta on saatu hyviä kokemuksia muun muassa Tampereella, jossa se on 4–9 luokan oppilaiden käytössä kaikissa kouluissa. Kuva: Benjamin Suomela / Yle
Heli Mansikka

Lempäälän kouluissa otetaan tänä keväänä käyttöön uudenlaisia keinoja netissä tapahtuvan kiusaamisen ja häirinnän ehkäisemiseen.

Peruskoulussa ja toisella asteella kokeillaan Someturva-palvelua, josta oppilaat, opetushenkilöstö ja oppilashuolto voivat matalalla kynnyksellä saada apua netissä vastaan tuleviin ikäviin tilanteisiin.

Kunnan mukaan kouluissa on tärkeä lisätä myös aikuisten valmiuksia auttaa oppilaita sosiaalisen median ryöpytyksessä.

Pilotin vaiheista informoidaan koteja Wilma-viesteillä ja henkilöstöä koulutetaan.

– Palvelun hankkiminen on perusteltua, jos sillä pystytään auttamaan yhtäkin oppilasta, sanoo Lempäälän sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

Someturva on Suomessa kehitetty verkkosovelluspalvelu, jonka avulla verkkohäirintää kokeneet voivat saada nopeasti apua someen erikoistuneilta asiantuntijoilta. Someturva-palvelua käytetään nimettömästi verkkosovelluksen kautta.

Palvelu on käytössä esimerkiksi Tampereella. Sitä käyttävät 4–9 luokan oppilaat kaikissa kouluissa. Palvelusta on Tampereella saatu hyviä kokemuksia.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle