Hyppää sisältöön

Joel Harkimo on luopunut Jokerit-omistajuuksistaan – IS:n mukaan uudessa omistajaporukassa on mukana entisiä ja nykyisiä NHL-pelaajia

Helsingin Jokerit yrittää paluuta Suomen jääkiekkosarjoihin. Uuden tulemisen taustalla aiemmin toiminut Team Jokerit Oy on purkanut tavaramerkkioikeutensa, eikä ole Joel Harkimon tapaan uudessa hankkeessa osallisena.

Kuva Jokerien logosta pelipaidassa.
Jokerien taustayhtiössä on tapahtunut omistajuusmuutoksia. Kuvituskuva. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Samu Saatsi,
Ann-Christine Karhu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkoseura Helsingin Jokerien taustalla toimivan Team Jokerit Oy:n omistajuudessa on tapahtunut muutos.

Yhtiön ainoana omistajana toiminut Joel Harkimo on luopunut yhtiön omistajuudestaan. Asia selviää kaupparekisteritiedoista. Sen mukaan yhtiöltä ei löydy tällä hetkellä omistajatietoja.

Yle Urheilu on tavoitellut Joel Harkimoa kommentoimaan omistajuusasiaa.

Yhtiön hallitukseen kuuluu ainoana jäsenenä Jorma Mäkinen, joka on edustanut yhtiön hallituksessa Jokerit Ry:tä. Näin ollen Mäkinen on yhtiön ainoa tosiallinen edunsaaja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti, jolle asian vahvisti Jokerien paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen. Hänen mukaansa seura tiedottaa uusista omistajuuteen liittyvistä kuvioistaan lähipäivinä.

Koskinen on myös tulevaisuudessa uuden Jokerien taustayhtiön yksi puuhamiehistä.

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkoiltana, että Jokerien uuden omistajaryhmän taustalla olisi ryhmittymä, jossa on mukana entisiä ja nykyisiä NHL-tähtiä, kuten Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell. Kaikilla on Jokerit-taustaa. Hankketta vetää IS:n mukaan Viima Hockeyn perustaja ja omistaja Mikko Saarni.

Jokerien ensimmäiseksi päävalmentajaksi nousee IS:n tietojen mukaan A-juniorien nykyinen valmentaja Tero Määttä.

Yle Urheilu tavoitteli Mikko Saarnia kommentoimaan Jokerien omistajuuskuvioita. Viima Hockeyltä kerrottiin, että asiasta tiedotetaan lähipäivinä.

Jokerien uutta tulemista ovat varjostaneet esimerkiksi juuri epäselvyydet seuran omistajuuden suhteen. Joel Harkimo ilmoitti aiemmin viime elokuussa julkisesti, ettei hän ole Jokerien uuden tulemisen ”keulakuva”, vaikka hän on ollut taustayhtiön sataprosenttinen omistaja. Harkimo ei halunnut viime marraskuussa kommentoida Ylelle taustayhtiön omistajuuttaan.

Yle Urheilu kertoi aiemmin keskiviikkona, että Team Jokerit Oy on jättänyt sarjapaikkahakemuksen Suomen toiseksi korkeimmalle jääkiekon sarjatasolle Mestikseen.

Sarjapaikkahakemus käsitellään jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa 28. helmikuuta. Jos hakemus menee läpi, Jokerit voi hakea Mestis-lisenssiä.

Lisenssihakemus kaudelle 2023–2024 on jätettävä 31. maaliskuuta mennessä. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Päivitetty kello 18.32: Lisätty tieto, jonka mukaan uuden omistajaryhmän taustalla on Jokerit-taustaisia NHL-pelaajia. Päivitetty klo 19.55: Lisätty juttuun, että Jokerien taustalla aiemmin toiminut Team Jokerit Oy on purkanut tavaramerkkioikeutensa, eikä ole enää toiminnassa mukana.

Suosittelemme sinulle