Hyppää sisältöön

Jokerien uusi taustayhtiö tuli kuvioihin alle viikko sitten – paluuhankkeen keulahahmon mukaan kotihallille on vielä pari vaihtoehtoa

Uusi ryhmittymä käyttää työnimeä Jokerit Helsinki Oy ja siinä on mukana entisiä ja nykyisiä NHL-pelaajia, joilla on Jokerit-taustaa.

Ossi Väänänen on Jokerien puolustajalegenda.
Ossi Väänänen on mukana Jokerien uudessa taustayhtiössä. Kuva: Matti Raivio/All Over Press
Paavo Forsberg

Helsingin Jokerit jätti tiistaina 21. helmikuuta täydennetyn hakemuksen Jääkiekkoliiton liittohallitukselle koskien Mestiksen sarjapaikkaa kaudelle 2023–24. Jokerit tiedotti keskiviikkona, että taustalla on kokonaan uusi yhtiö, jossa on mukana muun muassa useita Jokerit-taustaisia NHL-pelaajia.

Uuden taustayhtiön omistajia ovat tässä vaiheessa Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen, Esa Lindell, Mikko Saarni, Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry.

Myös Jokerifanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla.

Uusi yhtiö on tehnyt Helsingin Jokerit ry:n kanssa sopimuksen Jokerit-tavaramerkistä. Aiemmin tavaramerkkiä hallinnoinut Team Jokerit Oy on purkanut tavaramerkkisopimuksen omalta osaltaan eikä ole uudessa hankkeessa osallisena.

Team Jokerit Oy -hankkeessa omistajana ollut Joel Harkimo ei ole myöskään mukana uuden yhtiön toiminnassa.

– Tässä tilanteessa uusi yhtiö ilman mukanaoloani on Jokereiden kannalta paras vaihtoehto. Olen vilpittömän iloinen uudesta porukasta, joka lähtee vetämään Jokereita kohti tulevaisuutta, Joel Harkimo kommentoi tiedotteessa.

Uusi ryhmittymä tuli kuvioihin vajaa viikko sitten

Jokerien paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen kertoi Yle Urheilulle, että uusi ryhmittymä tuli kuvioihin vasta vajaa viikko sitten.

Vielä kuukausi sitten Team Jokerit Oy veti hakemuksensa pois, koska se ei uskonut hakemuksen läpäisevän Jääkiekkoliiton käsittelyä.

Koskisen mukaan kuukausi-puolitoista sitten Joel Harkimon vastaiset mielipiteet kasvoivat sellaisiin mittasuhteisiin, että jatkaminen samalla kokoonpanolla ei ollut mahdollista.

– Taustalla on ihmisten mielikuva, että siinä saattaisi olla taustalla venäläistä rahaa, joka ei kylläkään ollut tosiasia. Reilu kuukausi sitten alkoi vakavampi mietintä. Viime viikolla on päästy ratkaisevasti eteenpäin tämän uuden ryhmittymän kanssa, Koskinen sanoi.

– Mutta täytyy kiittää Joel Harkimoa. Hänhän pelasti seuran ja lähti syksyllä vetämään sitä. Hänellä on iso Jokerisydän ja hän on tehnyt hyvää duunia.

Kuva Jokerien logosta pelipaidassa.
Jarmo Koskinen uskoo, että Jokerit nähdään ensi kaudella kotimaan kaukaloissa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Koskinen kertoo, että päätöstä Jokerien tulevasta kotihallista ei ole vielä tehty.

– Ne ovat sellaisia asioita, joita Jääkiekkoliitto käsittelee. Emme lähde avaamaan niitä sen takia, että liitto saa käsitellä rauhassa. Ei luoda heille vääriä paineita siitä. Muutamia vaihtoehtoja vielä on.

– Uskon, että pelaamme Mestistä ensi kaudella. Oli hyvä, että otimme hakemuksen hetkeksi pois käsittelystä. Saimme täydennettyä sitä ja toivottavasti pääsemme lisenssimenettelyyn, jossa vielä katsotaan tarkemmin esimerkiksi pelipaikkaa. Liitto on toki jo nytkin käynyt kanssamme läpi mahdollisuuksia.

Työnimenä Jokerit Helsinki Oy

Koskisen mukaan uuden taustayhtiön nimeä ei ole vielä löyty lukkoon.

– Siinä on yksi yhtiö taustalla, jota juuri pääomitetaan. Nimellä ei ole vielä väliä. Käytetään vaikka työnimeä Jokerit Helsinki Oy, tässä on ollut aikamoinen kiire. Olemassa oleva yhtiö muutetaan esimerkiksi Jokerit Helsinki Oy:ksi. Lopullista päätöstä siitä ei vielä ole, mutta sellaista työnimeä on käytetty.

Uusi ryhmittymä on kolmas Jokerien paluuta puuhaava taho. Joel Harkimon ryhmittymä alkoi ajaa Jokerien paluuta elokuussa, kun Jokerit ry valitsi sen Teemu Selänteeseen yhdistetyn Naurava Narri Oy:n sijaan.

Jokereiden täydennetty sarjapaikkahakemus käsitellään Jääkiekkoliiton liittohallituksessa 28. helmikuuta.

Suosittelemme sinulle