Hyppää sisältöön

Moottoripyörä törmäsi junaan tasoristeyksessä Porissa, nuori nainen kuoli – huumekuskille ehdotonta vankeutta

Porilaismies tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kynttilä ja kukkia Porin Karjarannan tasoristeyksen vieressä
Kukkia onnettomuuspaikalla turman jälkeen. Kuva: Antti Laakso / Yle
Kati M. Rantala

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1994 syntyneen Niklas Antero Rikhard Elosen neljäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta Porissa heinäkuussa 2021 sattuneesta tasoristeysturmasta.

Onnettomuudessa moottoripyörää kuljettanut Elonen lähti ohittamaan vartioidun tasoristeyksen eteen pysähtyneitä autoja. Onnettomuus sattui alkuillasta Karjarannantiellä sijaitsevalla tasoristeyksellä.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan moottoripyörän takana istunut tyttö oli näyttänyt kuljettajalle vasemmalla kädellään junan lähestyvän.

Elonen oli vilkaissut junaa, kääntänyt päätään ja jatkanut etenemistä. Hän kiersi alhaalla olleet varoituspuomit ja törmäsi tavarajunaan.

Mies itse selvisi onnettomuudessa hengissä, mutta hänen kyydissään ollut nuori nainen kuoli törmäyksen aiheuttamiin vammoihin.

Niklas Elonen oli onnettomuushetkellä voimakkaasti päihtynyt. Hänen verestään löytyi useita rauhoittavia ja kipulääkkeitä, amfetamiinia ja kannabista.

Elonen sai tuomiot törkeästä kuolemantuottamuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies on myöntänyt syyllisyytensä tekoihin.

Miehellä on mittava rikoshistoria. Hän on syyllistynyt muiden rikosten ohella myös liikennerikoksiin ja huumausaineisiin liittyviin rikoksiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme