Hyppää sisältöön

Ilkivallan kohteeksi joutunut laskettelukeskus aukeaa ennen hiihtolomaa – seuran puheenjohtaja: ”Kävi jo mielessä, että tämä kausi on tässä”

Pukkivuoren laskettelukeskus Virroilla suljettiin, kun joku kävi katkaisemassa rinnehissin vaijerin. Uusi vaijeri löytyi, ja rinne saadaan auki lauantaina.

Lapset laskevat mäkeä laskettelusuksilla ja lumilaudoilla Pukkivuoren laskettelurinteessä.
Pukkivuori on erityisesti lasten ja nuorten suosima laskettelurinne Virroilla. Arkistokuva. Kuva: Kari Levo / Kuvaamo Into
Elina Nieminen

Pukkivuoren laskettelukeskus saadaan auki ennen hiihtolomaa.

Virtain Kiekko-Karhujen ylläpitämä rinne jouduttiin sulkemaan, kun joku kävi katkaisemassa rinnehissin vaijerin viime viikonloppuna. Vaijerin lisäksi myös kymmenkunta ankkurihissiä särkyi.

Pelkona oli, että keskus joudutaan pitämään pitkään kiinni, koska varaosia ei välttämättä saada nopeasti, kertoo Kiekko-Karhujen puheenjohtaja Panu Iso-Hirvelä.

– Kävi jo mielessä, että tämä kausi on tässä. Mutta kävi tuuri. Jämsäläinen yhteistyökumppanimme Multi-Snowtech onnistui löytämään korvaavan vaijerin Äänekoskelta ja järjesti vielä asentajankin paikalle.

Nyt näyttää siltä, että rinne saadaan auki lauantaina, ja Pukkivuoressa päästään viettämään perinteistä rinneriehaa suunnitelmien mukaan.

Ilkivalta kohdistuu suoraan lapsiin ja nuoriin

Pirkanmaalla vietetään ensi viikolla hiihtolomaa. Pukkivuori on paikallisesti erittäin suosittu laskettelu- ja lautailupaikka. Kiekko-Karhujen toiminnalle rinteen tuotoilla on iso merkitys.

– Kyllä se on meille kaikkein tärkein tulonlähde. Ilman Pukkivuorta pitäisi miettiä kuviot uusiksi, Iso-Hirvelä sanoo.

Rinteen ja laitteistot omistaa Virtain kaupunki. Iso-Hirvelä arvioi, että ilkivallasta aiheutuu sille noin 25 000 euron lasku. Kiekkoseuralle keskuksen sulkeminen parhaaseen lasketteluaikaan tarkoittaa monen koululaisryhmän perumista ja 5 000–10 000 euron tulojen menetystä.

– Eniten ärsyttää nuorten ja lasten puolesta. Tämä ilkivalta kohdistuu ihan suoraan heihin, sekä Pukkivuoressa lasketteleviin että Kiekko-Karhuissa jääkiekkoa harrastaviin, Iso-Hirvelä sanoo.

Hissivaijeri katkaistiin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisi on pyytänyt vihjeitä tapahtumista. Rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että muutama vihje on tullut, muttei mitään ratkaisevaa vielä.

– Kaipaamme siis edelleen vihjeitä.

Suosittelemme sinulle