Hyppää sisältöön

Suomalaishiihtäjä kiidätettiin sairaalaan MM-kisoissa – valmentaja piti järjestäjien toimintaa käsittämättömänä: ”Todella vaarallinen paikka”

Arsi Ruuskanen loukkasi jalkansa MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa. Ruuskanen kiidätettiin sairaalaan, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Arsi Ruuskasella jalka rikki – katso radiokeskustelu
Roope Visuri,
Riku Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaishiihtäjä Arsi Ruuskanen loukkaantui kesken miesten 30 kilometrin yhdistelmäkilpailun perjantaina. Ruuskanen on sairaalahoidossa, mutta olosuhteisiin nähden hyvävointinen.

Ruuskasen loukkaantuminen ei näkynyt tv-kuvissa, mikä sai katsojat ihmettelemään suomalaisen kohtaloa. Hän katosi kisakuvista heti kilpailun alkupuolella.

Ylen tv-lähetyksessä nähtiin dramaattinen radiokeskustelu, kun Ruuskasen kohtaloa vielä selvitettiin. Kukaan ei hetkeen tiennyt, mihin suomalaishiihtäjä oli kisasta kadonnut.

Ylen toimittaja Riku Salminen kysyi Suomen huoltorekan kuljettajalta Arto Niemiseltä, mitä Ruuskaselle oli oikein käynyt.

– Mainosaidassa on joku paketti, Nieminen selvitti kuunnellessaan radiota.

Eli suomalainen paketti?

– Ei ole vielä ihan selvyyttä. Kaksi on mennyt aitaan. Joku italialainen…, Nieminen sanoi ennen kuin paljasti.

– Arsilla on jalka mennyt p**kaksi.

Myöhemmin Suomen joukkueen lääkäri Janne Pesonen kertoi Yle Urheilulle, että Ruuskanen on olosuhteisiin nähden hyvävointinen.

– Hänelle on tehty kaikki mahdollisesti testit ja tulokset saadaan tämän illan aikana, Pesonen kertoo.

”Ei noin vauhdikkaassa paikassa pitäisi olla mainostauluja”

Päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan Ruuskanen oli lyönyt jalkaansa mainosaitaan. Diagnoosi vammasta ei ollut vielä kisan jälkeen selvillä.

– Ei pysty sanomaan tilanteesta vielä enempää. Hän on tutkittavana nyt, Pasanen totesi.

Joukkuetoveri Remi Lindholm epäili olleensa lähettyvillä, kun Ruuskanen oli mennyt nurin.

– Ei ole varmaa tietoa, mutta joku kaatui vieressäni. Veikkaan, että Arsi kaatui samaan lössiin, Lindholm totesi.

Perun maajoukkueen suomalaisvalmentaja Hannu Lappi tiesi kertoa, että Ruuskasen kaatumispaikka oli vauhdikas lasku.

– Siinä oli mainostauluja. Ne ovat ihan käsittämättömässä paikassa. Ei noin vauhdikkaassa paikassa pitäisi olla mainostauluja. Pitäisi olla joku suojaverkko. Veikkaan, että siinä tapahtuu jonkunlainen muutos huomiseksi, Lappi kritisoi.

– Nimenomaan se on todella vaarallinen paikka yhteislähtökisassa, Lappi jatkoi Suomessa asuvan perulaishiihtäjän Jaime Huertan kanssa.

Arsi Ruuskanen kuuluu Suomen lupaavimpiin hiihtäjiin. Ruuskanen voitti viime vuonna alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

Juttua muokattu 24. helmikuuta klo 20.26: Lisätty tieto, että Ruuskanen voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Suosittelemme sinulle