Hyppää sisältöön

Armotonta virettään jatkava Rantanen takoi uuden maaliennätyksen ja iski Coloradon voittomaalin

Jääkiekon NHL:ssä Mikko Rantanen rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä, kun hän teki joukkueensa voittomaalin Winnipeg Jetsiä vastaan. Rantasen osuma oli suomalaishyökkääjälle kauden 37:s.

Mikko Rantanen teki kauden 37:nnen maalinsa. Jesse Ylönen tilastoi kauden avausosuman ja Antti Raanta piti Carolinan maalin puhtaana.
Aino Paloniemi,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL:ssä Mikko Rantanen rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä. Kauden 37:s osuma oli voittomaali Winnipeg Jetsiä vastaan. Rantanen on tehnyt kuluvan kauden aikana 56 ottelussa tehot 37+31. Rantasen edellinen ennätys, 36 maalia, oli viime kaudelta.

Rantanen syötti lisäksi Coloradon 3–1-osuman. Colorado sai otteluun vahvan alun ja teki ensimmäisessä erässä neljä maalia. Nathan MacKinnon osui ensimmäisen kerran Artturi Lehkosen syötöstä, kun ottelua oli pelattu 19 sekuntia. Lehkosen syöttöpiste oli hänen NHL-uransa 100:s.

– Parhaat maalintekijämme, MacKinnon ja Rantanen, johdattivat joukkueemme vahvaan ottelun alkuun ja se kantoi koko ottelun läpi, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kuvaili ottelun jälkeen tyytyväisenä.

Montrealin Jesse Ylönen oli kierroksen toinen maaliverkkoja heiluttanut suomalainen. Montreal Canadiens voitti Philadelphia Flyersin vieraissa 5–2.

Ylönen tilastoi kauden ensimmäisensä, kun hän ohjasi kiekon maaliin yläilmoista. Lisäksi Ylönen tilastoi syöttöpisteen David Savardin avauserässä tekemään 1–0-maaliin.

Ylönen pelaa toista kokonaista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Kuluvan kauden alun Ylönen pelasi AHL:ssä Laval Rocketissa.

Carolina-vahti Antti Raanta pelasi nollapelin, kun Hurricanes voitti Ottawa Senatorsin maalein 4–0. Raanta torjui ottelussa 32 kertaa. Raannan ohella myös Sebastian Aho oli edukseen syöttämällä kaksi joukkueen maalia. Ahon tehot ovat nyt tällä kaudella 50 ottelussa 25+27.

Florida Panthers hävisi Buffalo Sabresille 1–3. Buffalon Henri Jokiharju syötti Jeff Skinnerin 1–0-maalin ja Floridan ainokaisen osuman syötti Eetu Luostarinen.

Antti Raanta torjumassa jääkiekkoa.
Antti Raanta venyi kiekon eteen 32 kertaa ja piti Carolinan maalin puhtaana. Kuva: Getty Images

Florida joutui otteluun ilman kapteeniaan Aleksander Barkovia, joka on loukkaantunut. Florida ei ennen ottelua tarkentanut, millaisesta vammasta on kyse. Joukkueen valmentaja Paul Maurice sanoi kuitenkin ennen ottelua odottavansa Barkovin pelaavan seuraavassa ottelussa keskiviikkona Tampa Bay Lightningia vastaan.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 12.19: lisätty Coloradon päävalmentajan kommentti ja korostettu Rantasen maaliennätystä.

Suosittelemme