Hyppää sisältöön

Maalivahti Linus Ullmark teki NHL-historiaa Pekka Rinteen jalanjäljissä – ”Minun täytyi vain tarttua tilaisuuteeni”

Boston-vahti Linus Ullmark laukoi kiekon maaliin Vancouver Canucksia vastaan. Ullmark on NHL-historian kahdeksas maalinteossa onnistunut maalivahti.

Maalivahti Linus Ullmark onnistui poikkeuksellisessa tempussa. Katso Ullmarkin osuma tästä.
Aino Paloniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruinsin voitto Vancouver Canucksista varmistui historiallisella tavalla. Ottelun viimeisellä peliminuutilla joukkueen maalivahti Linus Ullmark onnistui maalinteossa ja viimeisteli joukkueelleen 3–1-voiton.

Ullmarkin osuma syntyi tyhjään maaliin, kun hän torjui kiekon ja laukoi sen korkeana kohti Vancouverin maalia. Ullmark on NHL:n kahdeksas maalivahti, joka on onnistunut tekemään maalin vastustajan verkkoon. Kaikkiaan maalivahdin tekemiä maaleja on NHL:ssä nähty 14.

– Minun täytyi vain tarttua tilaisuuteeni. En tiedä, mitä sanoa. Olen haltioissani, Ullmark kommentoi Sportsnetin haastattelussa ottelun jälkeen.

Bruinsin seurahistoriassa Ullmarkin osuma on ensimmäinen maalivahdin tekemä. Viimeisin maalivahdin tekemä maali nähtiin vuoden 2020 tammikuussa, kun Nashville Predatorsisssa pelannut Pekka Rinne osui Chicago Blackhawksia vastaan.

Ruotsalaisvahti Ullmark pelaa joukkueensa tavoin loistavaa kautta NHL:ssä. Hän johtaa maalivahtitilastoja torjuntaprosentillaan 93,8 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,86. Ullmark oli jo lähellä onnistua maalinteossa tämän kauden talviklassikko-ottelussa.

– Tämä on toteen käynyt unelma, minun on vaikea kuvailla tunteitani, olen todella onnellinen.

Boston Bruinsin voittomaalin tehnyt Brad Marchand kuvaili Ullmarkin osumaa kruunuksi hänen erinomaisille otteilleen.

– Hän onnistuu tänä vuonna kaikessa. Tällaista ei tapahdu usein ja tämä vain huipentaa hänen uskomattoman kautensa.

Hintz ratkaisi voiton Dallasille

Dallas voitti Las Vegasin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Roope Hintzin onnistuneen yrityksen jälkeen. Hintz oli Dallasin voitossa suuressa roolissa, sillä suomalainen teki myös joukkueensa 2–2-tasoitusmaalin 38 sekuntia ennen päätössummeria.

– Huomasin, että maalivahdin edessä oli loistava maski. Valitsin laukoa kulmaan ja kiekko meni sisään, Hintz kuvaili tasoitusmaaliaan.

Ottelu ratkesi rangaistuslaukauskilpailussa, kun Hintz ja hänen ketjukumppaninsa Jason Robertson onnistuivat. Hintz onnistui rangaistuslaukauskilpailussa ensi kertaa urallaan. Robertson otti ottelussa myös tärkeän blokin juuri ennen Hintzin tasoitusmaalia. Voiton myötä katkesi myös Dallasin viiden ottelun tappioputki.

– Sain pelastettua tilanteen onnekkaan pompun kautta. Sitten mentiinkin jo toiseen suuntaan. Vielä vaikuttavampaa on se, kuinka hyvin pelasimme yhteen viimeisinä hetkinä, Robertson kommentoi.

Katso Hintzin maalit allaolevalta videolta.

Roope Hintz laukoi tasoitusmaalin ja ratkaisi voiton rangaistuslaukauskilpailussa. Mikko Rantanen ja Jesperi Kotkaniemi onnistuivat maalinteossa.

Viiden ottelun tappioputken katkaisi myös Anaheim, joka otti vierasvoiton Carolina Hurricanesista maalein 3–2. Ottelua pelattiin maaleitta aina toisen erän loppupuoliskolle asti, kunnes Anaheim avasi maalitilin. Kolmannessa erässä joukkue oli neljän minuutin jälkeen 2–0-johdossa. Vain 13 sekuntia myöhemmin Carolinan suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi onnistui laukomaan kiekon maaliin.

Juttua täydennetty kello 9.11: Lisätty koostevideo suomalaisonnistumisista ja Roope Hintzin kommentti

Suosittelemme