Hyppää sisältöön

Armand Duplantis juhli maailmanennätystä tunteikkaasti esikuvansa kanssa – ”Jaoimme todella erityisen hetken yhdessä”

Ruotsalaistähti Armand Duplantis laittoi ME-lukemat uusiksi kuudetta kertaa, kun hän ylitti korkeuden 622 Renaud Lavillenien järjestämässä hallikilpailussa.

Arman Duplantis tuulettamassa maailmanennätystä
Armand Duplantis paransi nimissään ollutta maailmanennätystä kuudennen kerran perättäin. Kuva: Lehtikuva
Aino Paloniemi

Seiväshyppyä ylhäisessä yksinäisyydessään dominoiva Armand Duplantis nosti maailmanennätyslukemat jälleen uusiin lukemiin. Ruotsalainen Duplantis kohensi omissa nimissään ollutta ME-tulosta sentillä ja ylitti korkeuden 622.

Uusi ennätys syntyi lauantai-iltana seiväshyppääjä Renaud Lavillenien järjestämässä hallikilpailussa Ranskan Clermont-Ferrandissa. Kilpailun voiton Duplantis varmisti 601:n ylityksellä ja nosti sen jälkeen riman maailmanennätyslukemiin. Korkeus 622 ylittyi kolmannella yrityksellä.

– Merkitsee paljon ja vielä enemmän, että sain tehdä tämän Renaudin kotikentällä. On vaikea selittää, kuinka paljon hän merkitsee minulle, joten maailmanennätyksen rikkominen hänen kotikentällään tuntuu melkein surrealistiselta, Duplantis kommentoi SVT:n haastattelussa.

Lavillenie juoksi heti ensimmäisenä onnittelemaan Duplantista uuden ennätyskorkeuden ylittämisestä. Kaksikko hyppi ja halaili riemuissaan alastulopatjalla. Ranskalaishyppääjä Lavillenie jättää kuluvan hallikauden väliin reisivamman vuoksi.

Voit katsoa ME-hypyn ja parivaljakon railakkaan juhlinnan allaolevasta Twitter-upotuksesta.

Kahden olympiavoittajan syvää suhdetta ilmentää 36-vuotiaan Lavillenien antama tuki ja kannustus. Kun Duplantis 17-vuotiaana alkoi kiertämään samoja kilpailuja, Lavillenie kannusti ja auttoi nuorta ruotsalaista.

– Tiedän, kuinka vaikeaa hänen on olla kilpailematta. Hän halusi niin kovasti minun rikkovan maailmanennätyksen ja kun onnistuin siinä, jaoimme todella erityisen hetken yhdessä, Duplantis kertoi.

Armand Duplantis ylittämässä maailmanennätyskorkeutta.
Ennätystulos 622 syntyi Duplantiksen kolmannella yrittämällä. Kuva: Lehtikuva

Edellinen maailmanennätys syntyi, kun ruotsalaistähti ylitti 621 Oregonin MM-kisoissa viime kesänä. Duplantis on tehnyt kuusi perättäistä ME-tulosta vuodesta 2020 lähtien.

23-vuotias Duplantis on selvittänyt urallaan kuusi metriä tai enemmän jo kaikkiaan 60 kertaa. Hän kertoi SVT:n haastattelussa, ettei hänen uransa parasta hyppyä olla vielä nähty. Duplantis ei osallistu ensi viikolla käytäviin EM-hallikisoihin.

EM-hallimitaleista kisataan 2.–5.3. Istanbulissa, Yle näyttää EM-kisat kanavillaan.

Suosittelemme sinulle