Hyppää sisältöön

Yle Urheilun tiedot: Kerttu Niskasen olisi pitänyt kisata MM-parisprintissä

Suomen naisten joukkueen valmentaja Juho Halonen ei halunnut kommentoida Kerttu Niskasen poissaoloa MM-parisprintistä. Ville Nousiainen ymmärsi, miksi Niskanen on voinut haluta jättää kisan väliin.

kaettu Niskanen Planican MM-kisoissa.
Kerttu Niskanen ei ollut mukana MM-parisprintissä sunnuntaina. Kuva: Lehtikuva
Roope Visuri,
Laura Arffman,
Riku Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun tietojen mukaan Kerttu Niskasen piti alun perin kisata Planican MM-kisojen parisprintissä.

Suomen naisten joukkueen valmentaja Juho Halonen ei halunnut kommentoida asiaa Yle Urheilulle parisprintin jälkeen.

– En lähde avaamaan sitä enempää. Tämä oli valintamme tälle päivälle. Joukkueen sisällä katsottiin, että näin mennään tänään, Halonen totesi.

Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski olivat kisassa kuudensia.

Asiaa pohdittiin myös Urheilustudiossa, jossa käytiin MM-parisprintin jälkipuintia.

– Ehkä hän haluaa säästellä ensi viikon tärkeisiin kisoihin. Hänellä on vielä kolme matkaa jäljellä näissä MM-kisoissa. Sinne on varmasti Kertulla tähtäin, Yle Urheilun asiantuntija Ville Nousiainen pohti.

Asiantuntija Nousiaisen mukaan Kerttu Niskanen olisi ollut erittäin pätevä vaihtoehto parisprinttiin.

– Kerttu hiihti Tour de Skillä ihan hyvän sprintin. Sitten vielä päälle hänen kestävyysominaisuutensa parisprinttiin. Kerttu olisi ollut hyvä vaihtoehto avausosuudelle, Nousianen sanoi.

Urheilija voi siis sanoa henkilökohtaisen valmentajansa kanssa, että ”en todellakaan hiihdä, kun vaarantuu omat henkilökohtaiset matkat”?

– Kyllä näistä keskustellaan. Kertulla on iso mitalisauma viimeiselle päivälle, Nousiainen sanoi ja viittasi ensi viikon lauantain 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisaan.

– Jos hän on sitä ennen väsyttänyt itsensä, onko siinä mitään järkeä? Naisten viestissäkin on hyvä mitalisauma. Tämä on kuin Tour de Ski. Jos voi jättää muutaman kisan välistä, voi olla toisissa kisoissa paremmissa asemissa ottamaan mitaleita.

Niskanen sai puujalan, kun hän kaatui ennen lauantain yhdistelmäkilpailua. Niskanen kuitenkin kisasi ja oli viides.

Suomen maajoukkueen lääkäri Janne Pesonen kommentoi Ilta-Sanomille lauantai-iltana, että tärskystä selvittiin todennäköisesti säikähdyksellä.

Suosittelemme