Hyppää sisältöön

MM-hiihdoissa vihdoin iso onnistuminen! Suomen mäkihyppyjoukkue historiallisen kovaan tulokseen

Suomen joukkue ylsi kuudenneksi Planican MM-kisojen sekajoukkuekilpailussa.

Katso, kuinka Niko Kytösaho siivitti Suomen kuudenneksi sekajoukkuemäessä.
Roope Visuri,
Riikka Smolander-Slotte

Suomen mäkihyppymaajoukkue ylsi kuudenneksi Planican MM-kisoissa sekajoukkuekilpailussa. Kyseessä on Suomen paras suoritus kisamuodossa kautta aikain. Sekajoukkuekilpailu on ollut MM-ohjelmassa vuoden 2013 Val di Fiemmen MM-kisoista saakka.

Suoritus sivusi myös Suomen parasta Planicassa sunnuntaina. Suomalaishiihtäjät ylsivät perinteisessä menestyslajissa parisprintissä parhaimmillaan kuudenneksi Jasmi Joensuun ja Krista Pärmäkosken voimin. Joni Mäki ja Niilo Moilanen jäivät vasta 11. sijalle miesten parisprintissä.

Suomen yhdistetyn joukkue oli myös kuudes ensimmäistä kertaa MM-kisoissa lajissa järjestetyssä sekajoukkuekilpailussa. Yhdistetyssä joukkueita oli vain kahdeksan. Mäkihypyssä oli mukana 15 joukkuetta.

Nyt nähtiin MM-hiihdoissa Suomen joukkueelta ensimmäinen iso onnistuminen kokonaisuudessaan.

Aiemmin Suomi oli ollut mäkihypyn sekajoukkuekilpailussa parhaimmillaan yhdeksäs.

– Kyllä on hyvä olo. Varsinkin, kun näki taululta, että menimme Sveitsin edelle. Hyppy oli varmaan kolmen parhaan joukosta itseltäni täällä normaalimäestä. Kisaamisessa on ollut ongelmia. Nyt sai tehtyä perushyvän hypyn alle, Suomelta viimeisenä hypännyt Niko Kytösaho tunnelmoi.

Kytösahon mukaan Suomelle ei olisi ollut jaossa yhtään kovempaa sijoitusta.

– Tämä oli maksimi paperilla. Tavoite oli kahdeksas sija. Saatiin aika paljon parempi sijoitus. Jokainen hyppäsi hyvin, Kytösaho totesi.

Niko Kytösahon toisen kierroksen haastattelu sekajoukkuemäessä.

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen iloitsi Suomen suorituksesta etenkin Jenny Rautionahon ja Julia Kykkäsen suoritusten jäljiltä.

– Tämä on ehdottomasti hyvä tulos. Tämä kertoo siitä, että naisten taso on noussut. Siellä on tehty hyvää työtä. Toivottavasti se jatkuu, Nikunen suitsutti Yle Puheella.

Julia Kykkänen onnistui komeasti toisella kierroksella.
Jenny Rautionaho hyppäsi Kykkästä metrin pidemmälle, 92 metriin.

Kykkänen karsiutui naisten normaalimäen kisasta Planicassa, mutta onnistui sekajoukkuemäessä etenkin toisella kierroksella. Hän paransi avauskierroksesta 3,5 metriä.

– Ihan hyvä fiilis pitää olla totta kai, kun sai kisaan kaksi hyvää hyppyä. Toivotaan, että suurmäessä ei jäädy yhtä pahasti kuin pikkumäessä, Kykkänen totesi.

Kykkänen oli toisella kierroksella hyppyryhmänsä kuudenneksi paras. Avauskierroksella hän oli kahdeksanneksi paras.

Jenny Rautionaho oli hyppyryhmäänsä nähden paras. Rautionaho kaatui rajusti Willingenin maailmancupissa helmikuun alussa ja sai vasta yhdeksän päivää sitten luvan taas hypätä mäestä. Rautionaho oli jo vahvassa vireessä normaalimäen kisassa, kun hän oli 16:s. Se oli Rautionahon uran paras aikuisten arvokisasijoitus.

– Nyt päästiin arvokisoissa toiselle kierrokselle, oikeita asioita on tehty, Rautionaho kertoi ja lisäsi odottavansa erittäin innolla pääsyä Planican suurmäkeen.

Suomen neljäs edustaja oli Antti Aalto. Hänkin paransi suoritustaan toisella kierroksella.

– Olen erittäin tyytyväinen, että siirrytään isoon mäkeen. En tuosta pienestä mäestä niin paljoa tykkää, omaa hyppäämistään harmitellut Aalto totesi.

Voittotaitossa kotiyleisön suosikki Slovenia jätettiin kolmanneksi. Saksa oli ykkönen ennen Norjaa.

Mäkihyppy jatkuu Planican MM-kisoissa tiistaina naisten suurmäen karsinnalla. Kisa on luvassa keskiviikkona.

Suosittelemme sinulle