Hyppää sisältöön

Osapuolet eivät päässeet sopuun ahtaajien työriidassa, mutta valtakunnansovittelijalla oli myös positiivinen viesti

Ahtaajien lakko on jatkunut viime viikon keskiviikosta lähtien. AKT on hylännyt kaksi aiempaa sovintoehdotusta.

Eelis Bjurström
Avaa Yle-sovelluksessa

Osapuolet Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja työnantajia edustava Satamaoperaattorit eivät saavuttaneet sunnuntain sovittelussa sopua, kertoo Valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoo Ylelle, että neuvotteluissa tapahtui kuitenkin edistystä.

Seuraavista neuvotteluista ei ole vielä sovittu.

Kuvassa valtakunnansovittelija Anu Sajavaara seisoo öisen Helsingin kadulla Bulevardilla.
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoi myöhään sunnuntai-iltana, että neuvotteluissa tapahtui edistystä ja sanoi, että nyt on hyvä nukkua hieman. Kuva: Tero Valtanen

Ahtaajien lakko on jatkunut viime viikon keskiviikosta lähtien. AKT on hylännyt kaksi aiempaa sovittelija Leo Suomaan antamaa sovintoehdotusta, sillä se ei ollut tyytyväinen ehdotettuihin palkankorotuksiin. Tällä kertaa sovittelussa oli poikkeuksellisesti mukana myös valtakunnansovittelija Anu Sajavaara eli sopua hierottiin nyt kahden sovittelijan voimin.

Sovinnon aikaansaamiselle on ollut paineita, sillä lakko on käytännössä pysäyttänyt Suomen satamien kautta kulkevan viennin ja tuonnin. Lakolle ei ole määritelty päättymisaikaa.

AKT on ilmoittanut, ettei sille riittää niin kutsuttu yleinen linja, vaan ahtaajat vaativat samaa palkankorotusten tasoa kuin Saksassa, mikä tarkoittaisi 8,5 prosentin korotusta kahden vuoden kuluessa.

Työnantajapuolen mukaan näin suuret korotukset uhkaisivat Suomen kilpailukykyä. Esimerkiksi Teknologiateollisuudessa palkat nousevat kahden seuraavan vuoden aikana seitsemän prosenttia.

Voit keskustella aiheesta 27.2. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle