Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus alkaa Oulussa – kaupungissa voi näkyä sotilaita ja kuulua pauketta

Harjoitus näkyy Oulussa lähinnä sotilas- ja viranomaisajoneuvoina liikenteessä, Hiukkavaarassa voi kuulua paukkupatruunoiden ääniä. Harjoituskohteina ovat Vihreäsaari, Oulunsalo ja Tahkokangas.

Miina-koira etsii paikallispuolustusharjoituksessa kohde henkilöitä ja alkaa haukkumaan niitä löytäessään.
Kainuun prikaatin varusmiehet olivat mukana Pohjois-Savon paikallispuolustusharjoituksessa viime vuoden syyskuussa. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuun prikaati johtaa tänään 27. helmikuuta alkavaa paikallispuolustusharjoitusta Oulussa.

Harjoituksen tavoitteena on testata Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun joukkojen ja viranomaisten toimintaa häiriötilanteissa osana yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta.

Harjoitusviikko sisältää tilannekuvan muodostamista ja jakamista sotilaiden ja viranomaisten kesken sekä erityisesti tiedonvaihtoa ja yhteistoimintaa johtokeskusten välillä erilaisissa toimivaltuustilanteissa, kertoo harjoituksen johtaja, eversti Ari Lehmuslehti.

– Paikallisjoukkojen osalta harjoittelemme erityisesti paikallispataljoonan johtamista sekä henkilökunnan, varusmiesten ja reserviläisten osaamista paikallispuolustustehtävissä, Lehmuslehti toteaa tiedotteessa.

Harjoitukseen osallistuu Kainuun prikaatista noin 850 henkilöä. Puolustusvoimien muista organisaatioista mukana on 3. logistiikkarykmentti, Lapin lennosto ja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus.

Lisäksi harjoitukseen osallistuu poliisin, pelastuslaitoksen, rajavartioston, tullin, sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston, ely-keskuksen sekä Oulun sataman, Oulun kaupungin, Oulun veden ja Iin, Kempeleen ja Limingan vesilaitosten henkilöstöä.

Harjoitus näkyy Oulussa lähinnä sotilas- ja viranomaisajoneuvoina liikenteessä. Harjoituskohteina ovat Vihreäsaari, Oulunsalo ja Tahkokangas.

Harjoitukseen liittyy reserviläisten perusammunnat Hiukkavaarassa tänään maanantaina. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita.

Harjoituskohteissa on valvomassa sekä kouluttajia että erotuomareita huomioliivein varustautuneina.

Voit keskustella aiheesta 28. helmikuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme