Hyppää sisältöön

Osuuskunta KPY lykkää listautumistaan Helsingin pörssiin

KPY ei aio listautua First North -markkinapaikalle vuoden 2023 aikana. Syynä ovat muun muassa konsernissa kesken olevat yritysjärjestelyt.

KPY Novapoliksen uusi tornirakennus Kuopiossa
KPY Novapoliksen rakennus Kuopion Savilahdessa. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Keijo Salokangas

Osuuskunta KPY siirtää listautumistaan Helsingin Pörssin eli Nasdaq Helsingin ylläpitämälle First North -markkinapaikalle. KPY:n hallitus on linjannut nyt, että suunnitellun listautumisen ajankohta ei ole vuoden 2023 aikana.

Listautumisen aikataulun lykkäämisen syynä on KPY:n tytäryhtiön Voimatelin ja Enersensen välisen yritysjärjestelyn peruuntuminen. Enersensen piti hankkia Voimatelin koko osakekanta osakevaihdolla.

Helmikuun puolivälissä Enersense kuitenkin arvioi yritysjärjestelyn mahdottomaksi, koska Kilpailu- ja kuluttajavirasto piti yhtiöiden yhteenlaskettua markkinaosuutta liian suurena, minkä takia KKV halusi siirtää asian jatkokäsittelyyn.

KPY kertoo tiedotteessaan etsivänsä liiketoiminnallisia ja omistuksellisia kumppanuuksia Voimatelin kannattavan kasvun edistämiseksi. Lisäksi käynnissä on myös prosessi KPY:n enemmistöomisteisen Enfon osittaisjakautumisen toteuttamiseksi.

KPY:n on myös löydettävä listautumiselle uusi pääjärjestäjä, sillä aiemmin pääjärjestäjänä toiminut OP ECM:n toiminta on lakkautettu vuoden 2022 lopussa. Osuuskunnan mukaan myös yleinen vallitseva markkinatilanne vaikuttaa suunniteltuun First North -listautumiseen.

Suosittelemme sinulle