Hyppää sisältöön

Kuopio on vuoden 2023 Talvikaupunki – tasainen kilpailu päättyi savolaisten voittoon

Toista kertaa järjestetty Vuoden talvikaupunki 2023 -kilpailu päättyi Kuopion voitonjuhliin. Ensi vuonna Puoli seitsemän tekee suoran lähetyksen voittajakaupungista.

Ville Kilpeläinen

Viime vuonna alkunsa saanut Puoli seitsemän -ohjelman Vuoden talvikaupunki 2023 -kilpailu päättyi Kuopion voitonjuhliin. Toiseksi sijoittui Kurikka ja kolmanneksi Joensuu.

Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Ääniä annettiin yhteensä 14 371, joista voittaja kahmi itselleen 5574, eli 38,8%.

– Kyllähän tämä maistuu hyvältä, vähän niinkuin lämmin kuppi kaakaota. Voiton kunniaksi lähdemme kunniakierrokselle suksilla Joensuun ja Kurikan kautta, ilakoi kuopiolainen radiojuontaja Johannes Teppo.

Viime vuonnakin mukana ollut luova johtaja Jani Halme kommentoi jälleen kilpailua Puoli seiskan suorassa lähetyksessä.

– Tämä kilpailu on parasta mitä suomalaiselle kuntamarkkinoinnille on tapahtunut vuosiin.

Tunnelma talvikaupunki-finalisteilla oli katossa jokaisella paikkakunnalla. Harmittava tappio otettiin kuitenkin vastaan hymyhuulin niin Kurikassa kuin Joensuussakin. Kurikka sai ääniä 4439 (30,9%) ja Joensuu 4358 (30,3%).

– Oli uskomattoman hienoa olla mukana kahden ison ja upean kaupungin kanssa finaalissa. Nyt menemme syömään kisamakkaraa, ja henkisesti me olemme voittajia kuitenkin, kertoo kurikkalainen kulttuuri- ja vapaa-ajan ohjaaja Lauri Mäntykoski.

– Meillä juhlat jatkuu niin pitkään kun lunta on maassa. Tämä oli vasta alkua, odottakaa vaan ensi talvea, kommentoi joensuulainen projektipäällikkö Mari Karjalainen.

Puoli seitsemän matkustaa ensi talvena Kuopioon

Talvikaupunkikisaan osallistui tänä vuonna 25 kaupunkia ja kuntaa. Finaalikolmikon ulkopuolelle jäi raadin mukaan todella monta hyvää ehdokasta, jotka osallistuivat lähettämällä raadille esittelyvideon.

Kovasta tasosta kertoo sekin, että Talvikaupunki-kisan raati jakoi tänä vuonna myös kolme kunniamainintaa. Sen saivat Ahmovaara, Juuka ja Kiuruvesi.

Voittajakaupunki-Kuopiossa paikalla oli toimittaja-juontaja Tuulianna Tola.

– Videoissa oli oivaltavia, raikkaita ja hyvin käsikirjoitettuja näkökulmia, ja monista videoista välittyi vahva kotiseutuylpeys.

Vuoden talvikaupunki 2023-kilpailun voittajapaikkakunnalta kuvataan ensi talvena kokonainen Puoli seitsemän -lähetys.

Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin viime vuonna. Silloin voittoon selvisi Kemijärvi.

Katso koko talvikaupunki-finaalilähetys:

Suosittelemme sinulle