Hyppää sisältöön

Kerttu Niskanen ei pystynyt eilen käymään suksilla, mutta hiihtää huomenna: ”Jalka tulee mukana, mutta on siinä vielä tuntemuksia”

Kerttu Niskanen loukkasi jalkaansa ennen yhdistelmäkilpailua. Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu hiihdetään tiistaina.

kaettu Niskanen Planican MM-kisoissa.
Kerttu Niskanen on mukana tiistain kympin kilpailussa. Kuva: Lehtikuva
Sakari Lund,
Riikka Smolander-Slotte
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihdon MM-kisoissa vietetään maanantaina välipäivää. Kisat jatkuvat tiistaina, kun ohjelmassa on naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu. Katso hiihdon MM-kisojen ohjelma ja lähetystiedot tästä linkistä.

Planican MM-hiihdoissa on välipäivän jälkeen tiistaina ohjelmassa naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu. Suomea edustavat Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Eveliina Piippo ja Jasmi Joensuu.

Niskanen satutti jalkaansa kaaduttuaan alkuverryttelyssä ennen yhdistelmähiihtoa lauantaina. Jalka on vaivannut enemmän kuin julkisuudessa on ollut esillä.

– Sanotaan näin, että olisi saanut jäädä tapahtumatta. Mukana jalka tulee, mutta on siinä vielä tuntemuksia. Huomenna aamulla on tietysti viisaampi, miltä se silloin tuntuu, Niskanen sanoi.

Niskanen ei hiihtänyt sunnuntaina parisprintissä, jossa Suomea edustivat Pärmäkoski ja Joensuu.

– Tiesin sen yhdistelmäkisan jälkeen, jalassa tuntui sen verran kovasti. Parisprinttipäivänä en pystynyt edes käymään suksilla, Niskanen kertoi.

Vapaan kymppi ei kuulu Niskasen suosikkimatkoihin. Niskasen päämatka 30 kilometriä perinteisellä on edessä lauantaina.

– Toivon, että saan annettua kaikkeni ladulle. En ole koskaan päässyt palkintopallille vapaan kympillä. Hyvin saa hiihtää, että hyvän sijoituksen saa.

Planicassa myös sää on muuttunut. Maanantaina satoi lunta.

– Keli muuttui ihan täysin. Ensin oltiin ihan maksimaalisessa vesikelissä ja jouduttiin jopa suolaamaan latua. Nyt ollaan pakkasen puolella ja lunta tuli ihan kunnolla. Aamulla nähdään, mikä on olosuhde. Toivottavasti tulee aika peruskelit, Niskanen toivoi.

Krista Pärmäkoski nosti esille huomisen kilpailun radan.

– Ainakin rata on mielenkiintoinen. Pitää muistaa radan varrella, mihin suuntaan käännytään missäkin vaiheessa. Erikoinen ratkaisu, en ole tällaista ennen nähnyt. Välillä ei mennäkään samaa reittiä, vaan vaihdetaan toiselle puolelle, Pärmäkoski totesi.

Pärmäkoski oli yhdistelmäkisassa kuudes ja myös parisprintissä Joensuun kanssa kuudes.

– Olen ihan luottavaisin mielin. Huomenna tulee kova kisa, pitää laittaa itsenä ahtaalle.

Eveliina Piippo kaatui yhdistelmäkisan alussa, mutta nousi sijalle 15. Vapaan kympiltä voidaan odottaa hyvää tulosta.

– Kymppi on sopivan mittainen matka. Kun hapenotto on vahvuus, siinä pystyy pitämään itseään pitkään yläalueella.

Lumisateinen keli sopisi Piipolle.

– Toivotaan, että olisi tällaista huomennakin. Ei luista ylös eikä alas ja mutkat ovat helppoja.

Lähetys naisten 10 km (v) kisasta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 13.15 ja Yle Puheella klo 13.20.

Suosittelemme sinulle