Hyppää sisältöön

Oulu keskittää keskustan päiväkotien toimintaa Heinätorin päiväkodin valmistumisen jälkeen

Kun rakenteilla oleva Oulun Heinätorin uusi päiväkoti otetaan käyttöön, se johtaa toiminnan muutoksiin myös useissa muissa päiväkodeissa.

Huputettuja rakennustelineitä rakennustyömaalla. Etualalla iso kyltti, jossa teksti Heinätorin päiväkoti.
Heinätorin rakenteilla oleva päiväkoti toimii samalla tontilla Tiernan koulun Heinätorin yksikön kanssa. Siihen keskitetään jatkossa koko kaupunkia kattava ympärivuorokautinen varhaiskasvatus. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Oulussa keskistetään päiväkotien toimintaa keskusta-alueella. Sivistyslautakunnassa tiistaina esillä olevan esityksen mukaan Heinätorin uuteen päiväkotiin tulisi jatkossa koko Oulun kaupungin ympärivuorokautinen varhaiskasvatus sekä keskustan alueella nykyisin jatketulla aukiololla toimivien päiväkotien toiminta.

Järjestelyihin kuuluu myös Ainolan päiväkodin Varpulan yksikön, Tuiran Lassin päiväkodin sekä Lintulan päiväkotien lakkauttaminen. Otokylän päiväkoti jatkaa tavallisena päiväkotina ilman jatkettua aukioloaikaa.

Heinätorin päiväkoti on parhaillaan rakenteilla ja sen on määrä valmistua heinäkuussa niin että uusi päiväkoti voi aloittaa toimintansa elokuussa.

Päiväkotiin tulee tilat seitsemälle lapsiryhmälle. Se on avoinna perheiden tekemien ennakkovarausten mukaisesti ja tarjoaa myös ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle