Hyppää sisältöön

Krista Pärmäkoski toivoo ihmettä ennen MM-kisojen mahdollisia mitalimatkoja – Kerttu Niskanen hämmästyi heikosta lopustaan

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena yhdeksäs Planican MM-hiihtojen vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä. Krista Pärmäkoski jäi 17. sijalle. Väliin ehti suomalaisista Eveliina Piippo.

Krista Pärmäkoski ser besviken ut.
Krista Pärmäkosken kisat ovat sujuneet mollivoittoisesti. Kuva: Lehtikuva
Roope Visuri,
Laura Arffman,
Riku Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Planican MM-hiihdoissa naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa parasta suomalaista vauhtia piti Kerttu Niskanen. Suomalainen oli yhdeksäs jääden kilpailun voittajasta Yhdysvaltojen Jessie Digginsistä 56,6 sekuntia. Kyseessä oli Digginsille ja ylipäätänsä Yhdysvalloille ensimmäinen MM-kulta maastohiihdon henkilökohtaisilla matkoilla.

Niskanen loukkasi jalkaansa lauantaina ennen yhdistelmäkisaa, eikä ollut mukana sunnuntain parisprintissä. Niskanen kuvaili jalkansa tilannetta ”ookooksi” tiistain kilpailun jälkeen.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila näki, että Niskasella riitti jaksamista, mutta rytminvaihdoissa vapaalla hiihtotavalla oli parannettavaa.

Niskasen mukaan jaksamista vaadittiin kisassa. Suomalaistähti oli viimeisellä väliaikapisteellä ennen maalia kuudentena. Eroa viimeisellä 2,3 kilometrillä tuli muihin kärkinimiin kuitenkin runsaasti.

– Sai työstää koko ajan. Tunne oli, että jaksoi ihan ookosti. En hyytynyt niin, että seinä olisi tullut vastaan. Nyt jäi mietityttämään, miten loppu tuli noin huonosti. Menetin siinä monta sijaa. En osaa sanoa, mitä siinä kävi, Niskanen totesi.

Kerttu Niskasen haastattelu naisten 10 kilometrin vapaan hiihdon jälkeen.

Piippokin hyytyi lopussa

Toiseksi paras suomalainen Eveliina Piippo oli 16:s. Piippoa pidettiin kovalla radalla yllätysvalmiina hiihtäjänä kymppisakkiin, mutta toisin kävi. Piippo oli viimeisellä väliaikapisteellä sijalla yhdeksän.

– En tiedä, lähdinkö liian kovaa. Tummuin aika pahasti, Piippo sanoi.

– Olin vaan niin väsynyt, että jalat eivät meinanneet kantaa viimeisiin laskuihin.

Asiantuntija Ville Nousiaisen mukaan Piipon vauhdinjako oli kyllä kiitettävää, mutta nousuosuuden jälkeen Piippo hyytyi.

Piippo kyllä myönsi, että raskaat olosuhteet kyllä lähtökohtaisesti palvelivat häntä.

– Ei voi syyttää kuin itseään, Piippo totesi.

Eveliina Piipon haastattelu naisten 10 kilometrin vapaan hiihdon jälkeen.

Pärmäkoski yllättyi nousujen kuormituksesta – latasi suoraa puhetta tuloksistaan

Krista Pärmäkoski oli 17:s. Hän jäi Piiposta puoli sekuntia. Eroa Diggiinsiin kertyi 1 minuutti ja 15,4 sekuntia.

– Ajattelin, että lähden kohtuullisen rauhassa liikkeelle ja malttaisin. Sillä tavalla meni ookoo. Nousut olivat yllättävän kuormittavia, kun joutui polkemaan niissä. Ei missään nimessä hyvä päivä, Pärmäkoski sanoi ja kuvaili keliä aiempaa hitaammaksi uuden lumen takia.

Krista Pärmäkoski maaliin naisten 10 km vapaalla.

Pärmäkoski ei osannut sanoa suksen merkityksestä päivän lopputulokseen, sillä kunnon vertailukohtaa ei ollut.

Pärmäkoski oli MM-kisojen yhdistelmämatkalla kuudes ja parisprintissä yhdessä Jasmi Joensuun kanssa samalla sijalla. Suomalainen puhui suoraan tasostaan MM-kisoissa.

– Parempia tuloksia olisi tietysti toivonut. Aikaisemmat kisat näkyivät tänään. Toivotaan ihmettä, että palautuu seuraaviin koitoksiin, Pärmäkoski totesi.

Joensuu oli 32:s tiistaina.

Naisilla on vielä edessä Planican MM-kisoissa torstaina viestikisa ja lauantaina 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailu. Kumpaankin on asetettu suomalaisille vielä mitalitoiveita.

Krista Pärmäkosken haastattelu naisten 10 kilometrin vapaan hiihdon jälkeen.

Suosittelemme