Hyppää sisältöön

Jokereille sarjapaikka Mestikseen ehdollisena – pääpelipaikkana toimii Kerava, joitain pelejä Helsingin Jäähallissa

Jokereiden täydennetty sarjapaikkahakemus Mestiksessä on käsitelty Jääkiekkoliiton liittohallituksessa tiistaina.

Jokerit
Jokerien palaa kotimaan kentille, jos Mestis-lisenssi menee läpi. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkoliitto on myöntänyt Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen. Mestis on korkein Jääkiekkoliiton alainen sarjataso, mutta Suomen pääsarja on omana osakeyhtiönään toimiva SM-liiga.

Mestis-paikasta päätti Jääkiekkoliiton liittohallitus tiistaina. Jääkiekkoliitto edellyttää, että Jokerien taustayhtiö toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamalla tavalla maaliskuun loppuun mennessä.

– Jokereilla oli paperilla suunnitelma, miten pääomistus ja omistuspohjan laajennus tehdään. Me laitoimme ehdoiksi, että ne ovat toteutettava maaliskuun loppuun mennessä, toteaa Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Jokerit on pelannut viimeksi kotimaassa 2013–14.

– Jokereiden paluu on suomalaiselle jääkiekolle hyvä asia, sillä se tukee pelaajapolkua sekä tuo lisää kilpailua, kiinnostavuutta ja elinvoimaa Mestikselle, arvioi kiekkopomo.

Nummela muistutti, että taustayhtiön pitää vielä täyttää olosuhdeasiat, rahoituksen lähteet ja muut vastaavat lisenssikomitealle.

Lisenssihakemusten määräaika kaudelle 2023–2024 on maaliskuun 31. päivään mennessä.

Keravan jäähallista kotipesä

Liittohallitus päätti samalla, että aiemmin tehty päätös Mestiksen joukkuemäärän pienentämisestä perutaan. Jokereiden mahdollisen Mestis-paikan myötä Mestiksessä pelaisi kaudella 2023–24 neljätoista joukkuetta.

Nummela kertoi myös, että Jokereiden pääpelipaikka on ensi kaudella alle 2000 katsojaa vetävä Keravan jäähalli.

Jokerien paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen kertoo tiedotteessa, että Jokerit pelaa ensi kaudella joitakin otteluita myös Helsingin jäähallissa Nordenskiöldinkadulla.

– Kerromme Helsingissä pelattavista otteluista tarkemmin vielä myöhemmin. Alustavana tavoitteenamme on pelata Helsingin jäähallissa noin 4–10 ottelua.

– Kaudella 2024–25 Jokereiden pelipaikka on Helsinki, ja jatkamme kevään aikana selvitystyötä ensisijaisesti Helsinki-hallin ja toissijaisesti Helsingin jäähallin käyttömahdollisuuksista, Koskinen lisää.

Suunnitelmat pitkällä joukkueen ja valmennusjohdon osalta

Jokereiden edustusjoukkueen runko rakentuu ensi kaudella tämän kauden U20-joukkueen pelaajista.

Jokerit harjoittelee ja keskittää toimintansa Herttoniemeen elokuussa valmistuvaan jääurheilukeskukseen, jonka operoinnista vastaa Jääkenttäsäätiö.

– Joukkueen rakentamiseen on ollut olemassa suunnitelma jo pitkään, ja osa pelaajista on jo alustavasti kiinnitetty. Nyt pääsemme täydentämään palasia niin pelaajiston kuin valmennusjohdon osalta, iloitsee Koskinen.

Ossi Väänänen on Jokerien puolustajalegenda.
Entinen Jokerit-kapteeni Ossi Väänänen on Jokerien paluuprojektin kasvot. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Entinen jokerikapteeni, seuran uuteen omistusportaaseen kuuluva Ossi Väänänen seuraa Jokerien edustusjoukkueen rakentumista suurella innolla ja mielenkiinnolla.

– Mestis-joukkueen perusta valetaan minulle hyvin tutun ja laadukkaan Jokerien junioriorganisaation rakentamalle vahvalle pohjalle. Omien junioreiden lisäksi haemme toki mukaan myös sopivia vahvistuksia. Urheilullinen tavoitteemme on pelata heti Mestiksen kärkikahinoissa jo kaudella 2023–24, Väänänen kommentoi.

Uuden taustayhtiön, joka käyttää työnimeä Jokerit Helsinki Oy, omistajia ovat tässä vaiheessa Väänäsen lisäksi Teuvo Teräväinen, Esa Lindell, Mikko Saarni, Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry.

Juttuun lisätty Nummelan kommentit klo 19.37, Jokerien tiedotteen lisätiedot klo 19.53.

Suosittelemme sinulle