Hyppää sisältöön

Jesse Puljujärvi kaupattiin Carolinaan

Jesse Puljujärvi siirtyy Edmontonista Carolinaan. Edmonton saa vastineeksi Patrik Puistolan pelaajaoikeudet.

Jesse Puljujärvi katsoo sivuun.
Jesse Puljujärvi siirtyy Edmontonista Carolinaan. Kuva: Icon Sportswire via Getty Images
Sakari Lund

Edmonton Oilers kauppaa Jesse Puljujärven Carolina Hurricanesiin jääkiekkoliiga NHL:ssä. Seura vahvisti asian Twitter-tilillään.

Edmonton varasi Puljujärven neljäntenä vuoden 2016 varaustilaisuudessa. Puljujärven ura Oilersissa ei kuitenkaan missään vaiheessa lähtenyt kunnolla lentoon, vaikka hän pääsi välillä pelaamaan supertähti Connor McDavidin kanssa.

Puljujärvi on tehnyt tällä kaudella Oilersille 58 ottelussa tehot 5+9=14. Kaikkiaan Puljujärvi on tehnyt Oilersissa 317 ottelussa 51 maalia ja antanut 112 maalisyöttöä.

Puljujärven tämän kauden sopimus on kolmen miljoonan dollarin arvoinen, mikä on tehnyt kaupan vaikeaksi palkkakattojen vuoksi.

Carolinassa pelaavat suomalaispelaajista jo ennestään Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Jesper Kotkaniemi ja Antti Raanta. Carolina on koko NHL:n sarjataulukossa toisena.

Puljujärvi ja Aho ovat nyt siis jälleen samassa joukkueessa. He muodostivat yhdessä Patrik Laineen kanssa huipputehokkaan ja suositun kolmikon nuorten MM-kisoissa 2016.

Puljujärvi ja Aho pelasivat yhdessä myös Oulun Kärpissä.

Toiseen suuntaan Oilersin riveihin siirtyy suomalaishyökkääjä Patrik Puistola. Puistola on Carolinan kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2019. Hän on pelannut tällä kaudella SM-liigaa Mikkelin Jukureissa.

Suosittelemme sinulle