Hyppää sisältöön

Jääkiekkoliitto ei tykännyt, että Jokerit pelaa useilla paikkakunnilla – ”Kerava pelastaa meidän Mestis-aloituksemme”

Jokerien taustayhtiön puuhamies Jarmo Koskinen taustoittaa, kuinka Keravasta valikoitui Jokerien kotipesä ensi kaudeksi.

Kuva Jokerien logosta pelipaidassa.
Jääkiekkoliitto edellyttää vielä, että Jokerien taustayhtiö toteuttaa omistusjärjestelyt sekä pääomituksen hakemuksessaan kuvaamalla tavalla maaliskuun loppuun mennessä. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerien puuhamies Jarmo Koskisen johdolla tuoreen taustayhtiön vetäjät kävivät keskustelemassa Keravan kaupunginjohdon kanssa mahdollisuudesta pelata helsinkiläisseuran kotipelit kaupungissa.

– Siinä vaiheessa kun emme enää uskoneet Ilmalan-Areenan ikään kuin uudestisyntymiseen, niin skannasimme mahdollisuutta pelata useilla paikkakunnilla pääkaupunkiseudulla. Jääkiekkoliitto ei oikein tykännyt ajatuksesta. Sitten huomasimme, että Kerava suhtautui tähän oikein positiivisesti, jos toisimme kotihallin sinne, Koskinen selvittää Yle Urheilulle.

Keravalla Jokerit-projekti otettiin vastaan heti innostuksella ja erinomaisella yhteistyöllä.

– Itse asiassa tässä oli oikeastaan vain yksi mutka matkassa, joka sekin hoidettiin hyvin. Kyse oli nimittäin siitä, että me (Jokerit) työnsimme muita jäänkäyttäjä pois hallista. Heille löytyi onneksi korvaavat tavat, kun alueen muut jääurheiluseurat suhtautuivat asiaan joustavasti.

– Voi sanoa, että Kerava pelastaa meidän Mestis-aloituksen. Helsingin ja Espoon halleihin ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia ohjelmakalenterien vuoksi. Faktisesti meillä olisi ollut ehkä toinen vaihtoehto Kirkkonummen suunnalla. Tätä emme vieneet pidemmälle, kun Kerava, joka on kapasiteetiltaan isompi, lähti tähän mukaan.

Jokerit matkustaa suuren maailman tyyliin bussilla Keravalle

Jokereiden kotihallina Mestis-kaudella 2023–24 on Keravan jäähalli, jonka kapasiteetti on noin 1 500 katsojaa. Hallissa on Mestis-lisenssiin vaadittava turvakaukalo.

– Tämä määrä tarkentuu sitten, kun käymme asiat pelastusviranomaisten kanssa. Kapasiteetti oli siellä ennen 2 000, mutta sinne on tuotu sittemmin penkkejä, mikä vähentää katsojamäärää, sanoo Koskinen.

Koskinen korostaa, että Helsinki on Jokereiden kotipaikkakunta, ja kyse on vain vuoden poikkeusluvasta.

– Yhden vuoden saa vain pelata pois kotipaikkakunnalta hallivaikeuksien ja niiden remonttien takia.

Jarmo Koskinen
Jarmo Koskinen on Jokerit Helsinki Oy -työnimeä kantavan yhtiön puuhamies. Kuva: Jarno Kuusinen

Jokerien taustahahmo kiittelee myös Helsingin jääkenttäsäätiötä mahdollisuudesta saada tiukan ohjelmakalenterin puitteissa pelejä lisäksi muutama Helsingin Jäähalliin, HIFK:n kotihalliin.

Vasta sarjaohjelman laatimisen yhteydessä selviää, kuinka monta ottelua Jokerit pystyy pelaamaan ”Nordiksella”. Tavoite on tässä vaiheessa neljästä kymmeneen. Viime vuonna SM-liigan sarjaohjelma julkistettiin 16. kesäkuuta.

Herttoniemeen valmistuu jääurheilukeskus, jonne Jokerit pääsee keskittämään harjoituskeskuksen.

– Ajatus on, että käymme bussilla pelaamassa kotipelit Keravalla, ikään kuin vierasotteluina. Tämä on ehkä vähän kaukaa haettu, mutta eihän NHL:ssäkään monetkaan joukkueet pelaa ja treenaa samassa paikassa. Hekin siirtyvät (bussilla) yhdessä pelipaikoille kotikaupungissa, muistuttaa Koskinen.

”Ei haittaa yhtään, kun olen Sherwoodin jätkiä”

Jokerien kannattajayhdistys Old Chiefsin nokkamies Pasi ”Pave” Mähönen sanoo, ettei haittaa yhtään, että Kerava on jatkossa vuoden ajan joukkueen kotipaikka.

– Minua ei henkilökohtaisesti haittaa, kun olen Sherwoodin jätkiä ja passissa lukee syntymäpaikkana Kerava. Laitetaan Teddy & The Tigers soimaan, ei tässä ole mitään hätää. Noustaan pohjalta ylös ja katsotaan, mihin kaikki vie taas Jokereita.

Pasi "Pave" Mähönen haluaa Jokereille täyden tuen hankalassa tilanteessa
Pasi "Pave" Mähönen. Kuva: Merja Maasalo/ Yle

– Tärkeintä on, että joukkue saatiin pelastettua. Pelataan sitten vaikka ulkojäillä. Kerava on haasteellinen paikka, kun sinne mahtuu vain 1 500 katsojaa. Pieni halli, joka on varmasti täynnä joka pelissä. Hienoa tunnelmaa on ainakin tarjolla, makustelee ”Pave”.

Mähönen muistuttaa, että Jokerit joutui tammikuun alusta uuteen alkuun tosi kiireellä aikataululla.

– Kaikki mahdolliset kivet on käännetty, ja päästiin kuitenkin tähän pisteeseen saakka. Minua lämmitti todella paljon, että Mestis ja Jääkiekkoliitto halusivat Jokerit takaisin – toivottavasti ehkä muuallakin Suomessa.

– Ilon päivä tämä on. Vuosi on ollut hullua aikaa ja jollain tavalla tuntuu, että pystyykö tähän kukaan muu kuin Jokerit. Vaikeuksien kautta voittoon, olo on helpottunut, kuvaa tunnettu Jokeri-fani tunnelmiaan.

Suosittelemme sinulle