Hyppää sisältöön

Bussilakko ei näy Kajaanin paikallisliikenteessä, mutta voi vaikuttaa kaukoliikenteen matkoihin

AKT:n kuljettajalakko vaikuttaa etenkin suurten kaupunkin paikallisliikenteeseen. Kajaanin paikallisliikenteessä ajava Vekka Group ei ole AKT:n lakkolistalla.

Läheltä
Tiia Korhonen

Linja-autoautoliikenteen lakko on alkanut. Lakon toteutuminen varmistui Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n hylättyä sovintoehdotuksen tiistaina 28. helmikuuta.

AKT:n kuljettajalakko vaikuttaa etenkin suurten kaupunkien paikallisliikenteeseen. Esimerkiksi Kajaanissa liikennöivä Vekka Group ei ole AKT:n lakkolistalla (AKT).

Lakolla voi olla kuitenkin vaikutuksia kaukoliikenteeseen, kun osa vuoroista jää ajamatta, kerrotaan Matkahuollosta. Esimerkiksi kaukoliikenteen yhtiöistä Onnibusilla on normaalisti noin 300 kuljettajaa liikennöimässä busseja, mutta lakon alkaessa määrän on arvioitu jäävän 25 kuljettajaan. Tällä hetkellä Onnibus myy lippuja esimerkiksi huomiselle torstaille Kajaanin ja Kuopion välille.

Lakko kestää korkeintaan reilun viikon, perjantaihin 10. maaliskuuta asti.

Sen sijaan kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuotealan sekä terminaalitoiminta-alan lakonuhka väistyi, kun AKT hyväksyi sovintoesityksen.

Voit keskustella aiheesta 2. maaliskuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme