Hyppää sisältöön

Kesko ryhtyy suunnittelemaan Citymarketia Haapaniemelle – Kuopio on vahvassa kasvussa, sanoo aluejohtaja Jere Penttilä

Tontti uudelle kaupalle on ollut varattuna jo 16 vuoden ajan Kuopion Haapaniemellä.

Rakentamaton tontti kaupungissa.
Keskon omistuksessa oleva tontti sijaitsee Tehdaskadun, Saaristokadun ja Tasavallankadun välisellä alueella Kuopion Haapaniemellä. Kuva: Marianne Mattila / Yle
Marianne Mattila
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesko on tehnyt päätöksen aloittaa kolmannen Citymarketin suunnittelun Kuopioon. Market rakennetaan Haapaniemelle entiselle Kuopion liikenteen tontille, joka sijaitsee Tasavallankadun, Saaristokadun ja Tehdaskadun välisellä alueella.

Tontti on ollut Keskon omistuksessa jo vuodesta 2007 lähtien. Alun perin paikalle piti rakentaa Citymarket jo asuntomessuvuodeksi 2010.

– Silloin alussa suunniteltiin isompaa kauppakeskusta, mutta ajat ja tilanteet muuttuvat, sanoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jere Penttilä.

Penttilän mukaan alueen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella sekä hyvät myyntiennusteet saivat osaltaan hankkeen nytkähtämään eteenpäin.

– Nyt sidotaan iso summa suunnitteluun. Uskon, että tämä hanke menee suunnitellussa aikataulussa eteenpäin.

Mies seisoo lumisella aukiolla
Keskon aluejohtaja Jere Penttilä pitää Haapaniemeä erittäin hyvänä paikkana kaupalle. Kuva: Marianne Mattila / Yle

150 miljoonaa Kuopioon

Kesko on investoinut tai investoimassa yhteensä noin 150 miljoonaa euroa Kuopion alueelle. Muun muassa Kolmisopen Citymarket on käynyt läpi kokonaisuudistuksen.

Suunnittelupäätökset on tehty jo Siilinjärven uudesta K-Supermarketista ja Kuopion logistiikkaterminaalista. Suunnitteilla ovat myös Petosen K-Supermarketin ja Päivärannan Citymarketin uudistukset.

– Seutu on kehittynyt tosi vahvasti. Asukasmäärä on kasvanut ja uusia yrityksiä on saatu alueelle. Kuopio on vahvassa kasvussa, Jere Penttilä perustelee.

Tilaa myös verkkokaupalle

Kaupan myyntiala on 8 000 neliötä. Liikerakennukseen tulee viisi vuokrattavaa liiketilaa. Kaupan alle ja piha-alueelle tulee lähes 500 parkkipaikkaa.

Uuden kaupan suunnnittelussa otetaan huomioon myös kuluttajien käyttäytymisen muutokset. Tilaa tulee esimerkiksi kasvavalle verkkokaupalle.

Uuden kaupan suunnittelutyö alkaa heti. Investointipäätöksen jälkeen rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024. Liike on tarkoitus avata loppuvuodesta 2025.

– Tarkoitus on saada uusi Citymarket auki joulukaupalle, Jere Penttilä sanoo.

Lopullinen investointipäätös vaatii Keskon hallituksen hyväksynnän.

Uutista päivitetty Jere Penttilän kommenteilla 1.3. klo 14.10. LIsäksi lisätty tieto kello 16.44, että lopullinen investointipäätös vaatii Keskon hallituksen hyväksynnän.

Korjattu 1.3. klo 15.09 lause Päätökset on tehty jo Siilinjärven uudesta K-Supermarketista ja Kuopion logistiikkaterminaalista muotoon Suunnittelupäätökset on tehty jo Siilinjärven uudesta K-Supermarketista ja Kuopion logistiikkaterminaalista.

Suosittelemme sinulle