Hyppää sisältöön

Kuopio tanssii ja soin festivaalikulkue uudistuu – paras ryhmä palkitaan

Festivaalikulkue pidetään nyt ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa joukkue. Paras ryhmä saa 1000 euron palkinnon.

Yli sata mustiin pukeutunutta nuorta tanssijaa esittämässä Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman avajaisesitystä Kuopion torilla kaupungintalon edessä.
Kuopio tanssii ja soin festivaalikulkue uudistuu tänä vuonna. Kuva festivaalin viime vuoden avajaisista Kuopion torilla. Kuva: Anna Ronkainen / Yle
Helmi Nykänen

Kuopio Tanssii ja Soin perinteikäs festivaalikulkue muuttuu tänä vuonna. Kulkue järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan.

Festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peipon mukaan tarkoituksena on tuoda festivaalille eteläeurooppalaista, värikästä ja hauskaa karnevaalitunnelmaa.

Kulkue järjestetään lauantaina 17. kesäkuuta. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan mitä tahansa tahoa edustava 5–20 hengen joukkue, joka suunnittelee omanlaisensa kokonaisuuden ja teeman. Siihen voi kuulua tanssia sekä teemaan sopivaa puvustusta ja maskeerausta.

Peipon mukaan kulkueessa ei etsitä ammattiesiintyjiä, vaan toiveena on, että kaikenlaiset ryhmät osallistuvat.

Huolellisella suunnittelulla, ryhmätyöllä ja hyvällä idealla mikä tahansa joukkue voi voittaa pääpalkinnon, Peippo sanoo.

Kilpailun palkintona raati myöntää voittajajoukkueelle pääpalkinnon, joka on 1000 euroa. Toisen palkinnon arvo on 500 euroa.

Kulkue lähtee matkaan kello 10 myöhemmin ilmoitettavasta paikasta Kuopion keskustan alueelta. Se päättyy Kuopion kauppatorille, missä palkinnot jaetaan.

Arvosteltavia osa-alueita ovat muun muassa ryhmähenki ja joukkueen yhtenäisyys, luovuus ja omaperäisyys, koreografian vaikeus ja näyttävyys sekä kontakti yleisöön ja esittäminen.

Ilmoittautuminen on avoinna 1. maaliskuuta–28. toukokuuta.

Suosittelemme sinulle