Hyppää sisältöön

Mikael Granlund kaupattiin Pittsburghiin NHL:ssä

31-vuotias Mikael Granlund vaihtaa maisemaa jääkiekkoliiga NHL:ssä. Seura on Granlundille NHL-uran kolmas.

Mikael Granlund kaupattiin NHL:ssä.
Mikael Granlund siirtyy Pittsburgh Penguinsiin. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

NHL-seura Pittsburgh Penguins vahvistuu suomalaishyökkääjä Mikael Granlundilla. 31-vuotias suomalainen siirtyy Penguinsiin kaupassa, jossa Nashville saa ensi kesän varaustilaisuuteen toisen kierroksen varausvuoron.

– Mikael on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan joko laidalla tai sentterinä, ja edistämään hyökkäyspeliä. Hänellä on kokemusta sekä ylivoima- että alivoimapelistä ja hän tuo vaihtoehtoja ketjuihimme, Penguinsin general manager Ron Hextall kommentoi siirtoa.

Granlund pelasi viimeisen ottelunsa Nashvillessa juuri Penguinsia vastaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Hän on tehnyt tällä kaudella 58 ottelussa pisteet 9+27=36, mutta plusmiinustilasto on -16.

Suomalaishyökkääjä aloitti NHL-uransa Minnesota Wildissa, mutta siirtyi kaudella 2018–2019 Nashvillen riveihin. Leijonissa Granlund on saavuttanut muun muassa kaksi maailmanmestaruutta ja yhden olympiapronssin, mutta NHL:ssä hän ei ole vielä saanut nauttia menestyksestä.

Granlund on pelannut lähes yhdentoista kauden aikana 729 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 144+355=479. Pudotuspeleissä hän on pelannut 59 ottelua tehoin 11+21=32.

Penguins on tällä hetkellä tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa itäisessä konferenssissa. Penguins on toisella villi kortti -paikalla pisteen päässä neljä ottelua enemmän pelanneesta New York Islandersista. Nashvillen mahdollisuudet kevään otteluihin ovat pienemmät, sillä joukkue on läntisen konferenssin villi kortti -taulukossa neljännellä sijalla.

NHL:n siirtotakaraja sulkeutuu perjantaina 3. maaliskuuta kello 22 Suomen aikaa.

Suosittelemme sinulle