Hyppää sisältöön

Kajaanin taidemuseo on saanut teoslahjoituksen kajaanilaislähtöiseltä taiteilijalta Tuija Teiskalta – teoksella on vahva suhde Kainuuseen

Installaatioteos koostuu 16 veistoksesta, jotka on toteutettu taiteilijan isän palkinnoksi saamien kalastuspokaalien päälle mustalla langalla virkkaamalla.

Ikkunalaudalla on virkattuja palkintopokaaleja.
Installaatioteos on valmistunut vuonna 2016 osana taiteilija Tuija Teiskan Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan tekemää kuvataiteen maisterin lopputyötä. Kuva: Tuija Teiska
Tiia Korhonen

Kajaanilaislähtöinen taiteilija Tuija Teiska on lahjoittanut Kajaanin taidemuseolle installaatioteoksen ”Isä anna minulle anteeksi”. Teos oli esillä taidemuseossa 1.12.2022–5.2.2023 Teiskan Musta tuntuu (rakkaus) -näyttelyssä.

Taiteilija halusi lahjoittaa teoksen juuri Kajaanin taidemuseolle, koska teoksella on vahva suhde Kajaaniin ja Kainuuseen.

Installaatioteos koostuu 16 veistoksesta, jotka on toteutettu taiteilijan isän palkinnoksi saamien kalastuspokaalien päälle mustalla langalla virkkaamalla. Teoksellaan taiteilija haluaa kunnioittaa edesmenneen isänsä muistoa. Lisäksi teos käsittelee sanomatta jääneitä asioita ja tuntemuksia sekä esineitä, jotka ovat jääneet surun perintönä.

Nykyisin Helsingissä asuva ja työskentelevä taiteilija on erikoistunut kuvanveistoon. Hänet tunnetaan esimerkiksi tekstiiliveistoksista, mutta hän tekee myös muun muassa performansseja ja piirroksia.

Voit keskustella aiheesta 3. maaliskuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme