Hyppää sisältöön

Danfossin liikevaihto ylitti odotukset – 10 miljardin euron raja rikkoontui

Yhtiön liikevoittoprosentti oli 11,9. Globaalisti Danfoss työllistää lähes 42 000 henkilöä, joista noin 700 työskentelee Vaasan toimipisteellä.

Danfoss Drives, före detta Vacon, i Runsor i Vasa.
Vaasan toimipisteellä työskentelee noin 700 henkilöä. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen
Sebu Björklund

Danfossin liikevaihto on kivunnut yli 10 miljardin euron rajan. Tuoreen vuoden 2022 vuosikertomuksen mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi 36 prosenttia. Liikevoittoprosentti oli 11,9, eli yhtiö teki liikevoittoa 1,2 miljardia euroa.

Danfossin toimitusjohtaja Kim Fausing toteaa tiedotteessa, että Danfoss on paremmassa asemassa kasvun suhteen kaikilla alueilla kuin koskaan aiemmin.

– Liikevaihtomme jakautuu lähes tasaisesti Amerikoiden, Euroopan ja Aasiaan kesken, ja kaikilla alueilla on merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Esimerkkinä mainittakoon, että kasvatimme liikevaihtoamme merkittävästi jälleen tänä vuonna Pohjois-Amerikassa.

Yhtiö panostaa tulevaisuudessa etenkin tuotantokapasiteetin lisäämiseen, sekä asiakaspalvelun parantamiseen.

– Jatkamme investointien tekemistä tekniikoihin, joita käytetään kestävää kehitystä tukevissa datakeskuksissa, lämpöpumppujen ja energiatehokkuusratkaisujen nopeasti kasvavilla markkinoilla, autonomisissa ajoneuvoissa, koneiden ja merialusten sähköistämisessä, liikkuvissa työkoneissa sekä vihreän vedyn tuotannossa ja energianvarastoinnissa, Fausing toteaa.

Danfossin tuotteita ja palveluita käytetään mm. jäähdytyksessä, ilmastoinnissa, lämmityksessä, moottoreiden ohjauksessa ja liikkuvissa laitteistoissa.

Danfossin pääkonttori sijaitsee Tanskan Nordborgissa, ja Suomen-toimipisteet ovat Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Vaasassa ja Vantaalla.

Vaasan toimipisteellä työskentelee noin 700 henkilöä.

Suosittelemme sinulle