Hyppää sisältöön

Loihteen viime vuosi oli hyvä ja osakkeenomistajia palkitaan osingoilla

Entisen puhelinyhtiön tuhkasta noussut Loihde teki hyvää tulosta vuonna 2022. Osakkeenomistajat saavat ainakin 80 sentin osingon osakkeelta.

Loihteen Vaasan toimipisteen kyltti talon seinässä.
Loihde teki hyvää tulosta vuonna 2022. Kuva: Loihde Oyj
Elina Niemistö

Turvaratkaisuja ja digitaalisen kehittämisen palveluja tarjoavan Loihteen viime vuosi oli menestyksekäs. Yhtiön liikevaihto kasvoi lähes viidenneksellä. Oikaistu liikevoitto oli 3,5 miljoonaa euroa. Kasvua oli edellisvuoteen myös voiton suhteen pari miljoonaa euroa.

Viime vuoden aikana yhtiö kasvoi muun muassa hankkimalla pilvipalveluyhtiö Onrego Oy:n ja Turvakolmio-yrityksen konserniin.

Viime vuotta varjosti muun muassa maailmanlaajuinen komponenttipula, mutta Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttisen mukaan yhtiön etukäteisvarautumisen ja tilanteen lievän helpottumisen vuoksi komponenttipulan vaikutukset jäivät loppuvuonna kuitenkin pelättyä pienemmiksi.

Ihan pelkkää voittokulkua vuosi ei ollut, sillä esimerkiksi digitaalisen kehittämisen liikevaihto laski. Kysynnän hidastuminen alkoi jo kolmannella vuosineljänneksellä ja jatkuu vielä alkuvuodesta, mutta pidempiaikaista kysynnän heikentymistä ei odoteta.

Loihteen hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa osinkoja yhteensä 80 senttiä osakkeelta. Lisäksi hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään enintään 1,00 euron lisäosingon jakamisesta osakkeelta.

Pohjalaisilla on edelleen hallussaan iso määrä entisen puhelinyhtiön (tai entisen Anvian) osakkeita. Loihteen tarina alkoi jo 1882, kun puhelinliikenne avautui Waasan Telefooniyhdistyksen verkossa. Tänä päivänä turva- ja digipalveluja tarjoava Loihde työllistää 880 työntekijää.

Suosittelemme sinulle