Hyppää sisältöön

Kiira Yrjänen teki ilmaveivimaalin Ruotsin liigassa

HV-71:n suomalaisten maalit eivät riittäneet, kun niin ikään suomalaisten suosima Luleå nappasi 6–3-voiton ja jatkoi välieriin.

Kiira Yrjänen
Kiira Yrjänen kuuluu myös Naisleijonien ryhmään. Kuva: Tomi Hänninen
Hinni Hirvonen

Suomalaiset ovat olleet tälläkin kaudella iskussa Ruotsin naisten jääkiekkoliiga SDHL:ssä. Niin myös perjantaina HV71:n ja Luleån puolivälieräkohtaamisessa.

HV71:n Sanni Hakala vei vieraat alivoimalla johtoon avauserässä, mutta Luleån Noora Tulus toi kotijoukkueen pian tasoihin. Ruotsalaispuolustaja Anna Kjellbin iski hetkeä myöhemmin Luleån 2–1-johtoon.

Toisen erän alussa Petra Nieminen vei kotijoukkueen 3–1-johtoon. Ottelun pelottavin tilanne koitti hetkeä myöhemmin, kun Luleån tähtipuolustaja Ronja Savolainen sai kiekon kaulaansa.

Savolainen makasi jäällä tovin ennen kuin poistui pukuhuoneen puolelle.

– Kiekko tuli suoraan kaulaani ja tuntui, etten pystynyt hengittämään. Siinä iski pieni paniikki. Se ei ollut mukavaa, mutta onneksi ei käynyt pahemmin, Savolainen kommentoi C Moren lähetyksessä.

– Hengittäminen on haastavaa ja hampaisiin vähän koskee, mutta se kuuluu jääkiekkoon, kun tekee kipeää, tietää tehneensä jotain joukkueen eteen.

Myös seuraavista osumista vastasivat suomalaiset: ensin Hakala kavensi illan toisellaan ennen Viivi Vainikan 4–2-osumaa.

Illan näyttävimmästä osumasta vastasi kuitenkin HV71:n Kiira Yrjänen, joka taituroi päätöserässä komean ilmaveivimaalin. Se ei kuitenkaan riittänyt jönköpingiläisjoukkueelle, joka taipui lopulta 3–6-lukemin.

Anni Keisala venyi 39 torjuntaan jönköpingiläisten maalilla, mutta hänen, Hakalan, Yrjäsen, Suvi Käyhkön ja Ella Viitasuon kausi Ruotsin liigassa päättyi. Luleå jatkoi välieriin 2–0-voitoin ja tavoittelee nyt viidettä peräkkäistä mestaruuttaan.

Naisleijonien Michelle Karvisen edustama Frölunda puolestaan otti jälleen lauantaina askeleen kohti pääsarja SDHL:ää. Göteborgilaisryhmä murskasi Björklovenin karsintasarjan toisessa ottelussa 7–0 ja eteni liigakarsintojen finaaliin.

Karvinen oli tuttuun tapaan iskussa ja oli mukana melkein jokaisessa joukkueensa osumassa. Suomalaishyökkääjä nakutteli tehot 1+5.

Suosittelemme