Hyppää sisältöön

Levillä paloi lomahuoneistossa, Kemissä Stora Enson sahalla – rakennuspalot työllistivät Lapin pelastuslaitosta viikonloppuna

Sunnuntai-iltana Rovaniemellä sattuneessa omakotitalon palossa toimitettiin asukkaita jatkohoitoon heidän hengitettyään savua.

Palolaitoksen auto sisällä hallissa, sen vieressä palomiesten varusteita valmiina hälytystä varten.
Kuva: Elina Ervasti / Yle
Eeva Kuivas

Lapissa on sattunut viikonloppuna useita rakennuspaloja. Perjantai-iltana Lapin pelastuslaitos sai hälytyksen Kemissä Stora Enson sahalle, missä kaapelihyllyn päällä ollut sahauspöly oli tuntemattomasta syystä syttynyt palamaan.

Pelastuslaitoksen päästessä paikalle liekkipaloa ei enää ollut. Kytevä palo oli kuitenkin vaikeassa paikassa tiilirakenteisen seinän väliontelossa, joten pelastuslaitos joutui purkamaan seinärakenteita saadakseen palon sammutettua. Palossa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Omakotitalo kärsi tulipalosta Rovaniemellä

Perjantai-iltana paloi myös Kittilän Levillä, missä palo syttyi keskustassa sijaitsevassa lomahuoneistossa. Pelastuslaitoksen mukaan huoneiston saunatiloissa sijainnut palo saatiin nopeasti hallintaan.

Lapin poliisilaitoksen mukaan huoneisto kärsi palossa vaurioita ja myös talon muihin asuntoihin tuli savuvahinkoja. Palossa ei syntynyt henkilövahinkoja. Poliisi selvittää palon syttymissyytä.

Myöhään sunnuntai-iltana pelastuslaitos kävi vielä sammuttamassa Rovaniemen Länsirinteellä syttynyttä omakotitalon tulipaloa. Se sai palon hallintaan nopeasti, mutta talo ehti kärsiä kovia savu- ja palovahinkoja.

Ensihoito toimitti talon asukkaat jatkohoitoon, koska he olivat hengittäneet savua.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme