Hyppää sisältöön

Lintilä kiistää olleensa maistissa virkatehtävissä: ”Kyllä tämä aika kovalta tuntuu, että nyt miestä lyödään”

Eduskuntavaalikiertueelle Kalajoella osallistuneen Lintilän mukaan alkoholi ei ole hänelle ongelma, eikä hän ole ollut virkatehtävissä maistissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kiistää väitteet siitä, että hän olisi ollut alkoholin vaikutuksen alaisena virka- tai edustustehtäviä hoitaessaan. Video: Rami Moilanen / Yle
Antti Heikinmatti,
Hanna Juopperi
Avaa Yle-sovelluksessa

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) epäillään olleen alkoholin vaikutuksen alaisena hoitaessaan ministerin työtään. Lintilä kiistää väitteet, eikä omien sanojensa mukaan ole ollut alkoholin vaikutuksen alaisena työ- tai edustustehtävissään.

– Alkoholi ei ole vaikuttanut millään tavalla työtehtäviini, enkä ole kuullut kenenkään kertovan, että se olisi vaikuttanut työtehtäviini, Kalajoella vaalitilaisuuteen osallistunut Lintilä sanoo.

Oletteko ollut niinsanotusti maistissa joissakin edustustehtävissä?

– En ole. Jos on 24 vuotta ollut eduskunnassa, yli kuusi vuotta valtioneuvoston jäsenenä, niin sellainen ura ei ole mahdollista, mikäli alkoholi näyttelisi niin suurta roolia.

Eli teillä ei ole ongelmaa alkoholin kanssa?

– Ei ole.

Lintilä ei halua vielä arvioida, miten keskustelu vaikuttaa hänen poliittiseen uraaansa. Hän sanoo kuitenkin jatkavansa vaalikampanjointiaan tavoitteenaan kansanedustajapaikan uusiminen Vaasan vaalipiirissä.

– Kyllä tämä aika kovalle tuntuu, että kyllä nyt miestä lyödään. Mutta täysin selvää on se, että kampanjan tulen vetämään täysillä.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Lintilä olisi ollut alkoholin vaikutuksen alaisena virkatehtävissä eduskunnassa, hallituksen koronaneuvotteluissa sekä edustustilaisuuksissa.

Lintilä kommentoi alkoholinkäytöstään noussutta keskustelua Kalajoella järjestettävän vaalitilaisuuden alla.

Lisää: Näissä tilanteissa ministeri Lintilän epäillään olleen humalassa – katso videot

Ylen tietojen mukaan Lintilän ajoittain runsas alkoholinkäyttö on ollut tiedossa hallituskumppanien keskuudesssa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei maanantaina kommentoinut suoraan Lintilän alkoholinkäyttöä, mutta totesi olevansa tyytyväinen tapaan, jolla Lintilä on ministerin tehtäviään hoitanut.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä osallistui tiistaina Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin vaalikiertueelle Kalajoella, Merijärvellä, Ylivieskassa, Nivalassa ja Haapajärvellä.

Voit katsoa Lintilän koko haastattelun alta tai Yle Areenasta.

Mika Lintilää haastattelee Kalajoella Hanna Juopperi. Video: Rami Moilanen / Yle.

Lintilän alkoholinkäytöstä noussutta keskustelua käsitellään myös Ylen Uutispodcastissa:

Suosittelemme sinulle