Hyppää sisältöön

Bussilinja Maalahdesta Sundomin läpi Vaasaan loppuu nykymuodossaan – Vaasan kaupunki hoitaa liikenteen itsenäisesti jatkossa

Ely-keskus tulee hankkimaan Maalahti – Vaasa yhteysvälin liikenteen jatkossa siten, että reitti kulkee 13.3 eteenpäin Liisanlehdon kautta. Sundomin reittiä testataan ensi viikon ajan.

Bussipysäkki.
Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Ulla Kuivasmäki,
Sebu Björklund

Joukkoliikenteen linja 60 Maalahti – Sundom – Vaasa loppuu nykyisessä muodossaan. Jatkossa Vaasan kaupunki hoitaa liikenteen Sundomiin omin voimin.

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus on aiemmin ilmoittanut purkaneensa käyttöoikeussopimuksen Vekka Group Oy: n kanssa. Joukkoliikennelinjan 60 liikennöinti oli tarkoitus turvata väliaikaisratkaisuin kesään 2023 asti ely-keskuksen ilmoituksen mukaisesti.

Vaasan kaupunki on nyt ilmoittanut ely-keskukselle hoitavansa Sundomin liikenteen 13.3.2023 eteenpäin itsenäisesti. Liikennepäällikkö Pertti Hällilän mukaan muutos jouduttiin reagoimaan harmittavan pikaisesti.

– Tämä viikko on hoidettu vanhalla rutiinilla, mutta ensi viikolla kokeilemme uutta aikataulua. Sitä joudutaan sitten muuttamaan jos siinä ilmaantuu virheellisyyksiä, Hällilä toteaa.

Koululaisten, sekä muiden linjaa käyttävien ei kuitenkaan Hällilän mukaan tarvitse olla huolissaan. Lifti kulkee edelleen hyvin keskustan ja Sundomin väliä.

– Luulen että linjaa on jatkossa helpompaa ylläpitää kuin tähän asti. Ensi viikko on testausta, mutta koululiikenteeseen ei pitäisi olla vaikutusta. Ne vuorot jotka tähän asti on ajettu pyritän ajamaan jatkossakin.

Lifti ajaa reittiä myös ilta-aikaan. Sundomista viimeinen vuoro lähtee 19.10, ja Söderfjärdenin pysäkillä viimeinen vuoro on kello 20.45.

Maalahdesta suoraan Vaasaan

Maalahti – Vaasa yhteysvälin liikenteen ely-keskus hoitaa jatkossa siten, että reitti kulkee 13.3 eteenpäin Liisanlehdon kautta.

Sundomin jäädessä pois reitiltä, joudutaan myös vuoromäärää Maalahden ja Vaasan välillä supistamaan, sillä aiemmin valtaosa reitin matkustajista on noussut Sundomin alueen pysäkeiltä.

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus hankkii 13.3–2.6 väliselle ajanjaksolle vuoroja yhteistyössä Maalahden kunnan kanssa:

PAXAL – VIAS – YTTERMALAX – VAASA Koulupäivinä 07:05 – 07:50

PAXAL – VIAS – YTTERMALAX Koulupäivinä 08:50 – 09:00, Yhteys Vaasaan, Ab Strandlinjetrafik Oy (Korsnäs – Vaasa)

PAXAL – VIAS – YTTERMALA – VAASA Koulupäivinä 15:10 – 16:00

VAASA – YTTERMALAX – HAVRAS – PAXAL Koulupäivinä 08:00 – 08:45

YTTERMALAX – HAVRAS – PAXAL Koulupäivinä 14:45 – 14:55, Yhteys Vaasasta, Ab Strandlinjetrafik Oy (Korsnäs – Vaasa)

VAASA – YTTERMALAX – HAVRAS – PAXAL Koulp 16:20 – 17:05

Suosittelemme sinulle