Hyppää sisältöön

Kymi Ring Oy menetti suursijoittajan, osakeantia venytetään loppumetreille saakka

Ulkomaisen sijoittajan piti merkitä koko osakeanti ja maksaa yrityssaneeraukseen vaadittavat kolme miljoonaa. Nyt edessä on hikinen loppukiri uusien sijoittajien löytämiseksi.

Kymiringin moottorirata ja varikkorakennus Iitin Kausalassa.
Ratayhtiön tulevaisuuden jatko venyy kalkkiviivoille, kun suursijoittaja vetäytyi osakeannista. Kuva: Antro Valo / Yle
Mika Moksu

Kymi Ring Oy joutuu jatkamaan osakenatiaan puoleen yöhän saakka. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivisaari sanoo, että rahoituskuvio meni uusiksi viime yönä, kun merkittävä ulkomainen sijoittaja vetäytyi.

Sen oli tarjoitus sijoittaa yhtiöön koko kolme miljoonaa, joka vaaditaan yrityssaneerausohjelman toteutumiseen. Kivisaari myöntää, että kolhu on kova, ja aikaa on vähän kotimaisen rahoituksen löytymiseen.

– Tieto sijoituksen kaatuumisesta tuli kieltämättä vähän viime hetkellä ja nyt rakennetaan vaihtoehtoista latua kasaan jäljellä olevina tunteina, Kivisaari sanoo.

Kivisaaren mukaan sijoittaja vetäytyi vedoten siihen, että se pelkäsi menettävänsä kolme miljoonaansa yrityssaneeraukseen. Kivisaari sanoo, että sijoittaja pelkäsi velkojien vaativan rahojaan, jos määräysvalta yhtiössä vaihtuu. Kivisaari itse arvioi sen olevan erittäin pieni riski.

Kivisaari sanoo, että ulkomaisen sijoittajan vetäytyminen vaikuttaa myös kotimaisten sijoittajien intoon, ja nyt Kymi Ring koettaa saada heitä innostumaan uudestaan. Kivisaaren mukaan kyseessä on ”noin neljä” sijoittajaa, jotka ovat jo aiemmin ilmaisseet kiinnostuksensa.

– Yhdenkin sijoittajan puuttuminen voi olla liikaa, Kivisaari myöntää.

– Sijoittajien etsinnässä ollaan vauhdissa, mutta maalissa ei olla ihan vielä. Useampi henkilö tekee parhaillaan töitä, että saadaan homma pakettiin.

Suosittelemme sinulle