Hyppää sisältöön

Vaasan sisäsataman vessaratkaisun käsittely lykkääntyy kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa – rakennuslupa ratkaistaan tavalla tai toisella toukokuussa

Jos terassiravintola ei saa pysyvää rakennuslupaa, se on poistettava alueelta tilapäisen rakennusluvan umpeutumiseen mennessä.

Vaasan Tullipakkahuone talviasussa sisäsatamassa. Kaksi autoa on pysäköity talon edustalle.
Aikaisemman suunnitelman mukaan kaupungin oli tarkoitus rakentaa erillinen vessarakennus Kuntsin modernin taiteen museon päätyyn, mutta suunnitelma kariutui kustannusten noustua. Kuva: Sofi Nordmyr / Yle
Juuso Kääriäinen

Vaasan sisäsataman terassin vaatiman vessan rakentamisen käsittely siirtyy kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa huhtikuulle. Asiaa ei käsitellä tämäniltaisessa kokouksessa, koska vessan toteuttamistavasta ei ole vielä päästy yhteisymmärrykseen.

Kaupunki on neuvotellut Sisäsataman terassin yrittäjän Tommi Mäen kanssa viimeisimpänä alkuperäisiä suunnitelmia kevyemmästä ratkaisusta, sillä kaupungin rakennettavaksi kaavaillun vessarakennuksen kustannukset nousivat liian korkeiksi kustannusten nousun vuoksi.

Kaupungin puolelta ratkaisusta neuvotteleva museotoimenjohtaja Elina Bonelius kertoo, ettei asiassa pidä hätiköidä, koska vessaratkaisussa on vielä useita selvitettäviä asioita.

– Tämä on monimutkainen kysymys, jossa tulee ilmi kaikenlaista uutta. Siksi asiat eivät etene odotettavalla nopeudella.

Terassiravintolan tilapäinen rakennuslupa umpeutuu 2. heinäkuuta, ja pysyvä rakennuslupa edellyttää, että alueelle rakennetaan vessa.

Vaasan kaupungin rakennustarkastaja Paula Frank kertoo, että Sisäsataman terassin rakennuslupa ratkaistaan tavalla tai toisella rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 10. toukokuuta.

Hän sanoo, että asia riippuu tällä hetkellä täysin museotoimen ja yrittäjän välisistä neuvotteluista vessa-asian ratkaisemiseksi. Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää pysyvän rakennusluvan myöntämisestä kokouksessaan neuvottelun lopputuloksen perusteella.

– Tilapäinen lupa umpeutuu toinen heinäkuuta. Jos uutta lupaa ei ole myönnetty, terassi pitää olla siivottuna pois luvan umpeuduttua.

Tilapäisen rakennusluvan lainmukainen maksimiaika on viisi vuotta, ja se tulee täyteen nyt heinäkuussa.

Bonelius toivoo, että asiaan löydetään ratkaisu tiukassa aikataulussa. Hän näkee, että ratkaisu vaikuttaa kaupungin ranta-alueen käyttöön ja sen kautta alueen viihtyvyyteen sekä kaupunkilaisten hyvinvointiin.

– Olin toiveikkaampi joku aika sitten, mutta ei pidä luopua toivosta ennen kuin asia katsottu loppuun asti.

Suosittelemme