Hyppää sisältöön

Ylen kysely: eduskunnan keskustelukulttuuri on heikentynyt

Kyselyyn vastanneiden kainuulaisten kansanedustajien mukaan eduskunnassa riitelevät persoonat, ei asiat.

Kansanedustaja Raimo Piirainen täysistunnossa 11.9.2019
Raimo Piirainen jättää eduskunnan. Hänen mukaansa eduskunnan ison salin keskustelukulttuuri on huonontunut. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Tanja Heikkonen

Yli puolet Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista arvioi keskusteluilmapiirin eduskunnassa heikentyneen tällä vaalikaudella.

Keskusteluilmapiiriin tyytymättömiä on erityisesti hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä.

Kyselyyn vastasivat Kainuun kansanedustajista vasemmiston Merja Kyllönen ja sdp:n Raimo Piirainen. Kolmas Kainuun kansanedustaja, keskustan Tuomas Kettunen ei vastannut kyselyyn.

Kyllösen ja Piiraisen mukaan keskustelukulttuuri on heikentynyt viime vuosina. Se näkyy heidän mukaansa muun muassa asioiden henkilöitymisenä.

– Kun palasin eduskuntaan vuonna 2019, niin saatoin heti havaita ilmapiirin heikentyneen. Kohteliaat käytöstavat unohtuvat, mennään edustajiin puheissa henkilöinä, eli persoonat riitelevät, eivät enää asiat. Yhdessä tekemisen henki on heikompi kuin aiempina vuosina, Kyllönen kertoo Ylen kyselyssä.

Piiraisen mukaan suunta on ollut pidempään nähtävillä.

– Ison salin keskustelukulttuuri on viimeisten kymmenen vuoden aikana kärsinyt inflaation. Toisten mielipiteitä ei arvosteta, mikä näkyy älämölönä puheiden aikana.

Lue lisää aiheesta:

Ylen kansanedustajakysely: Keskusteluilmapiiri eduskunnassa on heikentynyt – perussuomalaiset eri mieltä

Voit keskustella aiheesta 10. maaliskuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle