Hyppää sisältöön

Kahdeksan kuollut ampumavälikohtauksessa Hampurissa – uhrien joukossa syntymätön vauva

Saksan poliisi on kertonut ampujan olevan entinen Jehovan todistajien jäsen. Tekijä oli saanut aseenkantoluvan viime vuoden joulukuussa.

Tapahtumapaikalla oli käynnissä torstai-iltana mittava poliisioperaatio.
Satu-Maria Niikko,
Roni Kuronen,
Anni Huttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kahdeksan ihmistä kuoli ja useita loukkaantui myöhään torstaina saattuneessa ampumavälikohtauksessa Hampurissa Saksassa.

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui Jehovan todistajien valtakunnansalissa Deelböge-kadulla Groß Borstelin kaupunginosassa iltayhdeksältä paikallista aikaa.

Neljä miestä, kaksi naista ja syntymätön vauva ovat kuolleiden joukossa. Kahdeksas kuolonuhri on ampuja, joka kuoli tapahtumapaikalla itseaiheutetun vamman seurauksena.

Saksan viranomaiset ovat perjantaina kertoneet ampujan olleen 35-vuotias Saksan kansalainen, joka oli itse entinen Jehovan todistaja. Hampurin poliisin mukaan mies oli saanut aseenkantoluvan joulukuussa. Poliisi ei osannut sanoa teon motiivista, mutta kertoi epäilevänsä ampujan kärsineen mielenterveysongelmista.

Viranomaiset kertovat, että poliisien saapuessa tapahtumapaikalle, he löysivät useita kuolleita ja haavoittuneita uhreja rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Tämän jälkeen rakennuksen yläkerroksesta kuului laukaus. Sieltä poliisi löysi vainajan, jonka uskotaan olevan epäilty ammuskelija.

Poliisin mukaan tapahtumapaikalla oli ammuskelun aikaan 50 ihmistä. Viranomaiset kertoivat tekijän ampuneen yhdeksän lipasta ja korostavat, että uhreja olisi voinut olla paljon enemmänkin ilman poliisin nopeaa reagointia.

– Esitän syvimmän osanottoni uhrien perheille, Hampurin pormestari Peter Tschentscher twiittasi.

Lähde: Reuters, AFP

Juttua pävitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla 10.2.2023 klo 14.22.

Suosittelemme sinulle