Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen loisti, kun Utahin tappioputki katkesi – suomalaistähti keräsi kehuja ja puhui itsevarmana monipuolisuudestaan

Utah Jazz katkaisi neljän ottelun tappioputkensa koripalloliiga NBA:ssa. Lauri Markkanen oli voitto-ottelun paras pistemies 31 pisteellä. Suomalaisen monipuolisuus keräsi jälleen kehuja.

Lauri Markkanen donkkaa.
Lauri Markkanen donkkasi vielä ottelun päätöshetkillä ja viimeisteli näin yli 30 pisteen saldonsa. Kuva: NBAE via Getty Images
Pertti Lappalainen

Utah Jazz katkaisi neljän ottelun tappioputkensa koripalloliiga NBA:ssa 131–124-vierasvoitolla Orlandosta. Utahin Lauri Markkanen jatkoi edellisen ottelun vahvaa virettään ja oli voitto-ottelun paras pistemies 31 pisteellä. Suomalainen iski päätöshetkillä tärkeän korin, joka lopulta ratkaisi ottelun.

Markkanen sai pallon liikkeeseen, vältti pallonmenetyksen ahtaassa tilassa taidokkaasti ja viimeisteli tulokastähti Paolo Bancheron vahvasta puolustuksesta huolimatta kauniin floater-heiton koriin. Utahin johto kasvoi viiteen pisteeseen, kun ottelua oli jäljellä vain 10 sekuntia.

Markkanen heitti ottelussa 22 kertaa ja osui näistä pelitilanneheitoista 11. Lisäksi hän naulasi kaikki kuusi vapaaheittoaan. Kolmen pisteen heitot osuivat kelvollisesti, kolme yhdeksästä yrityksestä. Monipuolisuudellaan kuluvalla kaudella hurmannutta suomalaista on vaikea puolustaa kokonaan pimentoon.

– Puolustuksen on valittava, miten he puolustavat minua. Minä voin hyökätä tavoilla, jotka he jättävät auki, Markkanen arvioi ottelun jälkeen.

Vahvoista otteista huolimatta Markkanen näkee varaa kehittyä.

– Vielä on paljon parannettavaa. Videoita analysoimalla pelin lukeminen on vielä helpompaa ja tulen tehokkaammaksi, suomalainen jatkoi.

Kehut eivät lopu

Markkasen joukkuekaveri, itsekin vahvan ottelun pelannut Walker Kessler hehkutti pelin jälkeen 25-vuotiasta suomalaista.

– Hän on uskomaton pelaaja. Hänen kokonsa, urheilullisuutensa ja taitonsa – hän voi tehdä kaikkea: kuljettaa, heittää kolmosia, viimeistellä kontaktien läpi, Kessler sanaili iloisena.

Lauri Markkanen viimeistelee.
Markkanen viimeisteli Orlandoa vastaan vahvasti korin läheisyydestä, kun kaukoheitot eivät uponneet edellisen ottelun tapaan. Kuva: NBAE via Getty Images

Edellisessä ottelussa Dallasia vastaan Markkanen iski 33 pistettä ja heitti kolmoset hurjalla 55 prosentin tarkkuudella. Nyt kaukoheittotarkkuus ei ollut vastaavaa, mutta suomalainen oli silti tehokas.

– Häntä vastaan pelataan fyysisesti kovaa joka ottelussa. Hän löytää keinot selvitä siitä ja olla silti tehokas, Utahin päävalmentaja Will Hardy kehui suomalaissuojattiaan.

Utah myi useita avainpelaajiaan helmikuussa, mutta joukkue taistelee edelleen pudotuspelipaikasta läntisessä konferenssissa. Voittaminen neljän tappion jälkeen oli tärkeää pudotuspelihaaveiden kannalta.

– Teimme kaikkemme katkaistaksemme tappioputken. Jatkoimme taistelua läpi ottelun, kuten aina teemme. He saivat hengen päälle, mutta keskityimme seuraavaan pallonhallintaan ja otimme voiton, Markkanen kertasi.

Utahin vieraskiertue jatkuu Charlottessa ja päättyy Miamiin maanantaina.

NBA:n sarjataulukot näet tästä linkistä.

Suosittelemme sinulle