Hyppää sisältöön

Porin Narukerä valmiina lauantaiseen jääpallofinaaliin: Katsojamäärää nostettu tuhannella, joukkueessa vallitsee vahva mestaruushenki

Narukerä ja Kampparit kohtasivat viime kaudella pronssiottelussa, jonka Narukerä voitti. Bandyliigan mestaruuden Narukerä on voittanut kerran vuonna 1999.

Porin Narukerän kapteeni Ville Aaltonen.
Narukerän kapteeni Ville Aaltonen kertoo, että joukkueella on mestaruushenki päällä. Kuva: Rami Koivula / Yle
Jenni Joensuu
Avaa Yle-sovelluksessa

Porin Narukerän ja Mikkelin Kamppareiden väliseen Bandyliigan finaaliin saadaan ottaa yhteensä 3000 katsojaa.

Narukerä sai viranomaisilta luvan katsomokapasiteetin nostamiseen perjantaina. Finaali pelataan Porissa lauantai-iltana.

Normaalisti Narukerän peliin mahtuu noin 2000 katsojaa.

Porin tekojääradalla on tehty järjestelyitä katsojamäärän lisäämistä varten pitkin viikkoa. Kentän ympärille rakennettiin lumesta ja jäästä kolme seisomakatsomoa. Lisäksi paikalle on tuotu siirreltäviä istumakatsomoita.

Jääpallokatsomo.
Tekojäälle on tuotu lisäkatsomoita finaalia varten. Kuva: Rami Koivula / Yle

Viime kauden pronssiottelusta mallia

Narukerä ja Kampparit kohtasivat viime kaudella pronssiottelussa, jonka Narukerä voitti.

Bandyliigan mestaruuden Narukerä on voittanut kerran vuonna 1999. Sen muistaa pitkään seuran toiminnassa mukana ollut Elina Wallin, joka on ollut tekojääradan vakiokasvo pikkutytöstä asti.

– Isäni oli perustamassa Narukerän juniorijaostoa 80-luvulla ja oli tekojääradalla myös töissä, joten olen pyörinyt täällä 30 vuotta, Wallin nauraa.

Finaalin järjestäminen on tarkoittanut seuralle paljon työtä, mutta Wallin ei siltä vaikuta, että työmäärässä olisi valittamista. Viimeksi Porissa pelattiin jääpallofinaali vuonna 2005, jota hän oli myös järjestämässä.

– Olen siitä asti toivonut, että pääsisin vielä järjestämään vastaavaa suurta urheilutapahtumaa Poriin. Ja mikä olisi tätä suurempi. Tosi siistiä, Wallin sanoo.

Elina Wallin ja Erkki Väkiparta.
Elina Wallin ja Erkki Väkiparta iloitsevat luvasta kasvattaa finaalin katsomokapasiteettia. Finaaliin saa ottaa 3000 katsojaa, normaalisti määrä on noin 2000 katsojaa. Kuva: Rami Koivula / Yle

Seuran varapuheenjohtaja Erkki Väkiparta sanoo, että seuran väki ja erityisesti talkoolaiset ovat tehneet paljon työtä finaalin eteen.

– Viikko on ollut varsin hektinen. Meidän on pitänyt suunnitella kaikki infrasta markkinointiin Lisäksi oli tämä luvan hakeminen katsojakapasiteetin kasvattamista varten.

Finaali on herättänyt porilaisissa jääpallohuumaa. Ennakkoon lippuja on myyty reilu tuhat.

Mestaruushenki on kova myös joukkueen sisällä, sanoo kapteeni Ville Aaltonen.

– Kampparit on hyvä joukkue, mutta saa olla todella hyvä, jos meinaa meidät huomenna lyödä, kapteeni tokaisee viileästi.

Ensikertalaisia katsojia Aaltonen kehottaa laittamaan lämmintä vaatetta ylle ja avaamaan äänihuulet.

– Odotan kuulevani perinteisiä porilaisia kannustuksia, kuten ”nuija” ja ”seula”, mutta saa sitä Narukerääkin huutaa, Aaltonen virnistää.

Bandyliigan finaali pelataan Porin tekojääradalla lauantaina kello 19.30 alkaen. Yle välittää finaalin suorana lähetyksenä Yle Areenassa kello 19.20 ja jälkilähetyksenä TV2:ssa kello 20.30.

Suosittelemme sinulle