Hyppää sisältöön

Lumivallikatsomoissa liukastellaan kesäkengissä, kun Narukerä pitää yleisön lämpimänä Porissa

Porissa jouduttiin turvautumaan poikkeuksellisiin ratkaisuihin, jotta kaikki halukkaat mahtuivat seuraamaan Bandyfinaalia. Uudet lumivallikatsomot olivat pääosin yleisön mieleen.

Yleisöä jääpallokentän laidalla Porissa
Kentän laidalle porrastettiin katsomo lumesta. Kuva: Karri Laihonen / Yle
Päivi Meritähti
Avaa Yle-sovelluksessa

Narukerän junioripäällikkö Martti Lousti on seurannut pelejä Porin tekojäällä jo 31 vuotta, tähän mennessä aina pääkatsomossa. Tänään sinne pääsivät vain nopeimmat ja onnekkaimmat.

– Nyt vaihdoin niin sanotusti puolta, Lousti vitsailee.

Narukerä rakensi pikaisella aikataululla kentän ympärille lumivallikatsomot, sillä oli selvää, että Bandyliigan finaalissa pelaaminen aiheuttaa poikkeuksellisen yleisöryntäyksen. Yleisömäärä oli lopulta lähes 2 400 henkilöä.

Ennakkoon pelättiin, miten väki saadaan mahtumaan paikalle, mutta pelko osoittautui turhaksi.

– Täältähän näkee hyvin. Ehdottomasti jatkoon tulevaisuutta ajatellen. Kesäkengät jalassa katsomo on vähän liukas, mutta muuten olen positiivisesti yllättynyt, Lousti toteaa.

Mika Mäkelä ja Mikko Lehtonen jääpallokentän laidalla yleisössä
Mika Mäkelä ja Mikko Lehtonen uskovat, että yleisö siirtyy Porin tekojäältä juhlimaan Narukerän mestaruutta Porin torille. Innokkaimmille urheilupäivä on ollut pitkä, sillä Porin Ässät pelasi alkuillasta kadun toisella puolella. Kuva: Karri Laihonen / Yle

Mika Mäkelä ja Mikko Lehtonen kehuvat myös lumivallikatsomoa. Se saisi olla hieman jyrkempi, jotta lyhyempien ei tarvitsisi kurkotella, mutta muuten peli näkyy hyvin. Toinenkin parannusehdotus silti vielä löytyy.

– Äänentoisto voisi olla parempi. Kyseistä katsomoa ei ole huomioitu siinä, joten kuulutukset kuuluvat vähän huonosti, Mäkelä toteaa.

Porilainen yleisö syttyi hieman hitaasti, mutta Narukerän tempaistua useamman maalin johtoon, alkoi katsomokin lämmetä.

– Tämä on iso ulkoareena ja yleisö on hajallaan, niin ääni vähän hukkuu, mutta hyvä meininki täällä mielestäni on, Lehtonen tuumaa.

Porilaiset kannustavat omiaan erityisesti silloin, kun menestys on käsillä.

Keke ja Mari Mäenpää pelipaidat päällä katsomossa jääpallokentän laidalla
Keke ja Mari Mäenpää kannustavat Narukerää, vaikka väreistä sitä onkin vaikea päätellä. Kuva: Karri Laihonen / Yle

Mari Mäenpää tunnustaa olevansa jääpallopelissä nyt ensimmäistä kertaa. Vierestä löytyy kuitenkin tosifani, joka sai houkuteltua paikalle. Hän on pukeutunut finaaliin viimeisen päälle.

– Kypärä on, ettei pallo tule päähän. Ja kädet ovat nopeat, kuten jokaisella pitää olla, jotta pallosta saa tarvittaessa kopin, Keke Mäenpää kertoo.

Yleisöä jääpallokentän laidalla Porissa
Mäenpäät pukeutuivat Narukerän peliin Ville Aaltosen vanhoihin pelipaitoihin. Kuva: Karri Laihonen / Yle

Päällä Mäenpäillä on Narukerän kapteenin Ville Aaltosen pelipaidat – siltä vuodelta kun Aaltonen pelasi Venäjällä, joten ulkoasun perusteella on vaikea arvioida, kumpaa joukkuetta he kannustavat, mutta muuten se ei jää epäselväksi.

– Koko viikko ollaan torilla, jos Narukerä voittaa!

Lisätty kello 21.31 tieto siitä, että ottelu Narukerä-Kampparit päättyi lukemin 7-3 ja Narukerä vei mestaruuden.

Suosittelemme sinulle